in

U Poreču 24. svibnja na Trgu slobode pleše 300 učenika

Rasplesani razredi/Zdravi grad Poreč

U petak, 24. svibnja, od 9.30 do 10 sati na Trgu slobode nastupat će nešto manje od 300 učenika plesača koji su u porečkom autorskom projektu Osnaživanje djece kroz ples – Rasplesani razredi u svojim školama učili klasične i latino američke plesove sa svojim razrednicima  i plesnim isnstruktorima Plesnog centra Studio Pula. Program su osmislili stručnjaci iz Osnovne škole Poreč i Zdravog grada, a generacije plesača se iz godine u godinu već tradicionalno predstavljaju povodom nacionalnog dana Zdravih gradova.

Ples je aktivnost koja omogućava pokret, potiče mentalne aktivnosti , pozitivne emocije,  utječe na opuštanje, olakšava socijalne kontakte putem neverbalne komunikacije, utječe na samopuzdanje, utječe na prevladavanje straha od javnog nastupa, a potiče i na lijepo ponašanje. Ples, kad se jednom nauči, postaje vještina i zdrav način zabave za  život.

Zdravi grad Poreč poziva sugrađane da poprate 10. generaciju mladih plesača koji su u organizaciji Zdravog grada i suradnika u svojim školama učili plesati pod motom „živjeti zdravo“.

PROJEKT ZA MLADE: Boćajmo u školi u Poreču, Vižinadi i Buzetu 23. svibnja

Đir po merkatu: Hit su sočne jagode