in

U Poreču se 6. i 7. srpnja igra međunarodni boćarski Alpe – Jadran turnir

U organizaciji Istarskog boćarskog saveza i suorganizaciji Boćarskog kluba Istra Poreč u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože će se predstojećeg vikenda, u subotu i nedjelju, 6. i 7. srpnja odigrati drugi međunarodni ekipni juniorski Alpe – Jadran turnir.

Na turniru će nastupiti reprezentacije Hrvatske i Slovenije, zajednička selekcija talijanskih regija Furlanija – Venecija – Julijska krajina (FVG) i Veneto, te selekcija Istarske županije.

Turnir se igra po sustavu “svako sa svakim”, a nakon jutarnjeg ždrijeba natjecanje u subotu počinje u 9 sati susretima 1. kola koji će potrajati do 14.30 sati, dok se istoga dana poslijepodne, u vremenu od 16 do 20.30 sat igraju susreti 2. kola. U nedjelju će se pak od 8.30 do 14 sati odigrati susreti 3. kola. Svaki susret započinje sa po jednom igrom disciplina pojedinačno klasično i trojke, a nastavlja se sa dva brzinska izbijanja na tri pozicije, zatim po jednim preciznim i štafetnim izbijanjem, te završava sa po jednom igrom bližanja i izbijanja u krug i prova.

Svečano otvorenje turnira predviđeno je u subotu u 11 sati, a podjela nagrada u nedjelju u 14 sati.

U sastavima ekipa biti će i igrači koji su već nastupili na svjetskim i europskim prvenstvima, pa će tako Hrvatsku predvoditi Filip Matijašić iz Pazina, jedan od aktualnih juniorskih svjetskih viceprvaka u parovima,

HRVATSKA:

Ria Vojković (Komiža)

Filip Matijašić (Pazin)

Lovro Šipek (Sveti Jakov, Jadranovo)

Leon Petz (Vargon, Rijeka)

Filip Klarić (Drivenik, Općina Vinodolska)

Luka Jozipović (Biston Brela, Baška Voda)

Čedo Vukelić, izbornik

Vjeko Matetić, pomoćnik

ISTARSKA ŽUPANIJA:

Đordano Ferenac (Istra Poreč)

Karlo Pavletić (Roč)

Samuel Majcan (Vrh)

Marko Radešić (Istra Poreč)

Ivan Načinović (Labin)

Martin Štihović (Lindar)

Marin Cetina (Orbanići)

Valter Ivančić, izbornik

Goran Krota, pomoćnik

Prvi turnir održan je prošle godine u talijanskom Milju (Muggia) nedaleko Trsta, na kojem je prvi pobjednik postala zajednička selekcija FVG i Veneto, ispred drugoplasirane Slovenije, trećeplaisrane Hrvatske i četvrte selekcije Istarske županije. (IBS)

Uređeni putovi po mjesnim odborima i na Porto Busoli

POREZNA UPRAVA dijeli novčane iznose od 5, 10 i 20 tisuća kuna: Evo što morate napraviti