in

POREZNA UPRAVA dijeli novčane iznose od 5, 10 i 20 tisuća kuna: Evo što morate napraviti

Sukladno pravilima nagradne igre računom za gotovinski promet smatra se svaka isprava kojom se obračunavaju isporuke dobara i usluga, neovisno u kojem obliku i pod kojim nazivom je izdana.

Porezna uprava pokrenula je novu nagradnu igru “Bez računa se ne računa”te poziva građane da se i ovaj put aktivno uključe u borbu protiv sive ekonomije, izvijestili su danas iz Porezne uprave. 

“Pošteno zarađen novac građana namijenjen za zdravstvo, školstvo i sigurniju budućnost pojedini obveznici i dalje zadržavaju samo za sebe, stoga pozivamo građane da i dalje traže i uzimaju račune te se uključe u nagradnu igru Ministarstva financija, Porezne uprave”, objasnili su razlog zbog kojeg pokreću novu nagradnu igru portalu Poslovni.hr.

Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je skupiti 20 originalnih računa s datumom izdavanja od 1. srpnja 2019. godine i poslati ih na adresu Hrvatska Lutrija, p.p. 493, 10001 Zagreb, uz naznaku “Za nagradnu igru Bez računa se ne računa”. Ukupno će se održati četiri kola, a nagradna igra trajat će do 24. ožujka 2020. godine. U svakom kolu nagradne igre dijelit će se vrijedne nagrade na potrošačkim karticama u iznosima od 5.000, 7.500, 10.000 i 20.000 kuna. 

Naglašavaju da u novoj nagradnoj igri „Bez računa se ne računa“ mogu sudjelovati svi računi zaprimljeni prilikom plaćanja gotovinom. Dakle računi ne moraju nužno imati brojeve JIR i ZKI brojeve. Sukladno pravilima nagradne igre računom za gotovinski promet smatra se svaka isprava kojom se obračunavaju isporuke dobara i usluga, neovisno u kojem obliku i pod kojim nazivom je izdana. Dostavljeni računi moraju sadržavati podatke o izdavatelju računa (ime ili  naziv, adresu, OIB, datum izdavanja računa od. 1.7.2019.).

U Poreču se 6. i 7. srpnja igra međunarodni boćarski Alpe – Jadran turnir

Poreč domaćin međunarodnog festivala argentinskog tanga