in

VRHUNSKI JAZZ U VIŽINADI: Svjetski poznati pijanist Yasuto Ohare 28. lipnja nastupa na Battistellinoj šterni

Koncert Yasuto Ohare, svjetski poznatog japanskog jazz pijanista, održat će se u Vižinadi 28. lipnja u 20 sati na glavnom trgu u Vižinadi, na Battistellinoj šterni u organizaciji mjesne Turističke zajednice.

Yasuto Ohara je prepoznatljiv po svom izvornom stilu i dobro osmišljenoj tehnici, japanski jazz pijanist Yasuto Ohara jedan je od najboljih mainstream pijanista na svijetu.
Njegov prvi kontakt s klavirom bio je u dobi od samo tri godine. Od tada je bio klasično obučen dok nije napunio osamnaest godina. Ipak, uglavnom inspiriran divnom glazbom Johna Coltranea, odlučio je započeti karijeru kao jazz pijanist. Sa svojim bendom Yasuto Ohara Super Jazz Trio, ubrzo je počeo nastupati diljem svijeta, uključujući predstave u SAD-u (New York) u Kini, Tajlandu i Novom Zelandu.
Prepoznat od mnogih ljubitelja jazza diljem svijeta, njegov jedinstveni stil doveo je do raznih festivalskih poziva. To su Montreux Jazz Festival 1997. i 2004., Jazz klub Paris Lionel Hampton, Fairmont Hotel Monte Carlo 2007. godine, kao i Japanski dan u Düsseldorfu 2010. godine. Godine 2011., kao komemoracija 150. obljetnice njemačko-japanskog prijateljstva, koncert Super jazz trio Yasuto Ohara održan je na Tonhalleu u Düsseldorfu s velikim uspjehom. Ponovno je bio pozvan na solo angažman tijekom Dana Japana 2012, 2015. Program Ljeto 2014 u Sloveniji. Njegov nastup bio je veliki uspjeh u Dalian People’s Cultural Hall u Kini 2016. Uobičajeno mjesto održavanja Ohare je njegov vlastiti jazz klub “Osamdeset i jedan” u Chibi u Japanu. Uz redovne nastupe, režira i godišnji glazbeni događaj ‘BAY SIDE JAZZ CHIBA’.
Njegovo toplo i velikodušno srce pokazuje tijekom redovitih nastupa u školama za djecu s teškoćama u razvoju, a 2007. godine nagrađen je Chiba Prefectural nagradom za čast u kulturi.

dječji odjel gradska knjižnica poreč

Nova radionica u porečkoj knjižnici 28. lipnja: Kad bi komarci bili vegetarijanci

OTVOREN NOVI ŠOPING CENTAR GALERIJA POREČ: Kupce do nedjelje čekaju brojne akcije, popusti i bogat zabavni program za sve generacije