in

VRSAR/LIM: Relikvija sv. Romualda u Samostanu sv. Mihovila nakon 10 stoljeća

Foto Saša Halambek

U nedjelju, 21. lipnja, u Samostanu sv. Mihovila na Limom, u Kloštru nedaleko Limskog kanala, svečanim misnim slavljem pod predsjedanjem porečkog i pulskog biskupa mons. dr. Dražena Kutleše proslavit će se blagdan sv. Romualda, utemeljitelja crkvenog reda kamldoljana, brojnih redovničkih zajednica i samostana, između ostalih i tog samostana u Porečkom dekanatu.

Zalaganjem vlč. mr. Lina Zohila, župnika Vrsara i Gradine, od Redovničke uprave u Camaldoliju u Italiji dobivene su za tu crkvu relikvije svetog utemeljitelja koje će toga dana biti svečano unijete u crkvu. Svečanost započinje u 17 sati.

Nakon misnoga slavlja održat će se predstavljanje monografije “Crkve i crkvice Sutlovreštine i okolice” autora vlč. Josipa Kalčića, do nedavno dugogodišnjeg župnika Sv. Lovreča i Gradine, u kojoj progovara i o Samostanu sv. Mihovila Nad Limom.

O knjizi će govoriti: mons. dr. Dražen Kutleša, biskup, izv. prof. dr. sc. Ivan Milotić, Marino Martinčević, prof., dr. Livio Prodan, prof. autor, vlč. Josip Kalčić, te vlč. mr. Lino Zohil, župnik.

KORONA-SEZONA: 7 mjera za saniranje šteta privatnim iznajmljivačima uzrokovanih pandemijom

Slovenija uvela karantenu za ulaske iz BiH, Srbije i Kosova