in

Zbog velikog interesa “SHAKEspeare na EXit!” u porečkom kazalištu u dva termina

Jedna od najgledanijih hrvatskih predstava “SHAKEspeare na EXit!” u izvedbi zagrebačkog Teatra EXIT gostuje u Poreču 26. veljače i to u dva termina zbog velikog interesa publike. Bit će to prava najava za 12. Zlatnom zub, festival komedije i smijeha, čiji će program uskoro biti objavljen.

Dugovječnu EXIT-ovu predstavu “SHAKEspeare na EXit!” režirao je Matko Raguž, a u predstavi igraju Živko Anočić, Marko Makovičić i Jerko Marčić / Saša Anočić.

– Shakespeare je napisao 37 komada. To ste sigurno već znali?! Od čega 10 povijesnih drama. I to ste znali?! Od čega 18 komedija. I to?! Osmislio je i napisao 1 222 lika. A to?! Svaki od 37 komada postavljen pojedinačno na scenu traje, zavisno od kraćenja, između 3 i 5 sati. Dakle, 37 x 4 sata (prosječno) iznosi 148 sati. Jeste li i to znali? A jeste li znali kako je sve to moguće odigrati u manje od 2 sata?! Upoznajte Romea i Juliju, Hamleta, Ofeliju, Macbetha i njegovu krvavu Lady, Antonija i Kleopatru, Mletačkog trgovca, Tita Andronika, Kralja Leara, Richarda III., Henrika VIII. i mnoge druge, kakve ih još nikad niste vidjeli”, piše u najavi predstave. 

Policija istražuje trovanje psa u Červar Portu

Počinju Dani mednih delicija središnje Istre