in

ŽIVJETI ZDRAVO: Vježbajmo 25. svibnja s Vedranom Vrusom i Zoranom Jendrašićem na porečkom kupalištu

Ilustracija

U Poreču će se povodom Svjetskog dana sporta, a u sklopu projekta “Živjeti zdravo” u subotu, 25. svibnja, provesti aktivnosti “Volonteri u parku”. Sve zainteresirane čekaju stalni stručni suradnici Zdravog grada Poreč, kineziolozi Vedran Vrus i Zoran Jendrašić.

Vježbe počinju u 11.30 sati. Okupljanje će biti kod sprava na otvorenom kraj Gradskog kupališta (ispod dječjeg parka). Aktivnost je organizirana u trajanju od 60 do 90 minuta.

Cilj aktivnosti je prezentacija mogućnosti vježbanja na spravama na otvorenom koje su postavljene po parkovima i plažama na području grada Poreča, mala škola Nordijskoga hodanja – upoznavanje sa osnovama kretanja i tehnikama nordijskog hodanja.

Kretanje je jedan od vrlo važnih čimbenika i izbora za zdravlje. Poreč se priključio projektu „Živjeti zdravo“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u sklopu kojeg se provode aktivnosti „Volonteri u parku“ u cilju poticanja kretanja i vježbanja na otvorenom te razvijanja zdravih životnih navika kretanja za zdravlje svih dobnih skupina stanovnika.

Program u subotu je namijenjen svim zainteresiranim građanima Poreča, a posebno pozivamo umirovljenike koji birajući tjelesnu aktivnost biraju zdravo aktivno starenje, javlja Zdravi grad Poreč.

Dežurstvo porečkih ljekarni nedjeljom i praznikom

Edukacija za istarske turističke vodiče: Kako voditi osobe oštećena vida?