in

Edukacija za istarske turističke vodiče: Kako voditi osobe oštećena vida?

Jučer je u organizaciji Grada Poreča održana edukacija turističkih vodiča iz Poreča i okolice o pravilnom pristupu i komunikaciji s osobama oštećena vida. Kroz višesatni program, u kojem su imali priliku u teoriji i kroz praktične vježbe doznati kako pristupiti osobama oštećena vida, na koji način ih voditi te kojim se pomagalima osobe oštećena vida koriste u svakodnevnom životu, vodio ih je stručni tim Hrvatskog saveza slijepih.

Između ostaloga, sudionici edukacije su kroz praktičnu vježbu ˝ulaska u tuđe cipele˝ stekli bolji uvid u potrebe i specifične okolnosti prostornog snalaženja osoba oštećena vida.

Provedena edukacija dio je provedbe projekta USEFALL, sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Program prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020.

Projekt je usmjeren povećanju dostupnosti UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine na čijem se popisu od 1997. nalazi jedan od najljepših sačuvanih spomenika umjetnosti rane bizantske umjetnosti iz 6. stoljeća Eufrazijeva bazilika u Poreču, priopćeno je iz Grada Poreča.

ŽIVJETI ZDRAVO: Vježbajmo 25. svibnja s Vedranom Vrusom i Zoranom Jendrašićem na porečkom kupalištu

Porečko Učilište organizira tečaj za njegovateljice