in

10. Istarski povijesni biennale ove godine online

Međunarodni znanstveni skup 10. Istarski povijesni biennale s temom “Corpus, carnalitas…: o tijelu i tjelesnosti u povijesti na jadranskom prostoru” održat će se 20. i 21. svibnja putem Zoom platforme. Skup se može pratiti te se može sudjelovati u njegovu radu na poveznici: https://unipu-hr.zoom.us/j/93710672843.
Program skupa i knjigu sažetaka može se preuzeti na poveznici: https://www.muzejporec.hr/…/istarski-povijesni-biennale/

Skup zajednički organiziraju Zavičajni muzej Poreštine, Odsjek za povijest i Centar za istraživanje povijesti stanovništva sjevernog Jadrana Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Državni arhiv u Pazinu.

Riječ o jednom od rijetkih skupova u regiji koji se bavi temama iz povijesti svakodnevice, a održava se bienalno od 2003. godine. Dvadesetak izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Italije tijekom dva dana raspravljat će o tijelu i tjelesnosti u povijesti na jadranskom prostoru.

Prilikom otvorenja javnosti će se predstaviti zbornik radova s prošloga skupa pod nazivom „Emotio, affectus, sensus: o osjećajima u povijesti na jadranskom prostoru“, a predstavit će ga prof. dr. sc. Ivan Jurković, prof. Gaetano Benčić i dr. sc. Marija Mogorović Crljenko.
Skup i zbornik financijski podržavaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Istarska županija – Upravni odjel za kulturu i zavičajnost, Grad Poreč, gradovi i općine Istarske županije.

Napravio štetu u automat klubu, ukrao mobitele i novac

POREČ: Za velik jubilej Učilišta predstavljanje monografije “Mozaik uspomena – 60 godina”