in

Akcija u Poreču: U subotu 18.5. potpiši za besplatan i dostupan pobačaj u Hrvatskoj

U subotu 18. svibnja, od 10 do 13 sati, tržnica u Poreču bit će poprište važne inicijative za reproduktivna prava žena. Inicijativa “My voice, my choice” organizira prikupljanje potpisa za osiguranje sigurnog, dostupnog i legalnog pobačaja

Neprihvatljivo je da žene u Europi umiru zbog nedostupnosti pobačaja. Pravo na pobačaj mora biti osigurano svakoj ženi koja ga zatraži, a pristup njemu temeljna je zdravstvena zaštita“, naglašava se u priopćenju inicijative “My voice, my choice”.

Svojim prisustvom i potpisom na tržnici u Poreču, građani i građanke mogu podržati ovu važnu inicijativu za reproduktivna prava žena. Važno je osigurati pristup sigurnom pobačaju za sve žene, neovisno o njihovom podrijetlu ili statusu.

“Pozivamo sve građane i građanke Poreča i šire okolice da nam se pridruže u subotu na tržnici i podrže zajedničku borbu za prava žena. Vaš glas je važan u osiguravanju reproduktivnih prava za sve žene u Hrvatskoj i diljem Europe”, poručuju iz inicijative “My voice, my choice”.

Peticiju možete potpisati i online, poručuje Nataša Vajagić, programska koordinatorica za ženska i LGBTIQ+ ljudska prava Centar za građanske inicijative Poreč i Seksizam naš svagdašnji.

pula krug poslvone žene

PODUZETNICE IZ ISTRE: Financijska pismenost je put do uspješnog poslovanja

Foto Gradska knjižnica i čitaonica Pula

Istra: Razgledajte izložbu radova ilustratorice i autorice knjiga za djecu Lile Prap