in

Akcija “Uspori – u prometu nisi sam” u Marčani, Vodnjanu i Puli – Jako mali broj vozača bez prometnih prekršaja

Foto MUP

Preventivna prometna akcija provedena je  i kao najava 24-satnog nadzora brzine kretanja koji će se provesti ovog tjedna

Kao što je najavljeno, policijski službenici Postaje Prometne policije Pula, od 21. do 24. ožujka 2022. provodili su preventivnu prometnu akciju “Uspori – u prometu nisi sam”.

Prometna akcija provedena je na području općine Marčana, te gradovima Vodnjanu i Puli gdje su policijski službenici obavljali nadzor prometa korištenjem preventivnog uređaja za nadzor brzine kretanja tzv. predočnika. Tijekom provođenja prometne akcije policijski službenici su vozačima ukazivali na potrebu odgovornog ponašanja u prometu uz poštovanje prometnih propisa i povećanja prometne kulture, s posebnim naglaskom na poštovanje dopuštenih i ograničenih brzina kretanja. Naime, poštovanje prometnih propisa i prometna kultura jedni su od ključnih čimbenika koji utječu na sigurnost u prometu i značajno umanjuju mogućnost nastanka prometnih nesreća.

Na informativno-kontrolnim točkama obavljen je nadzor 87 vozila i vozača, a trojici savjesnih vozača koji u posljednjih deset godina nisu zabilježeni kao počinitelji prometnih prekršaja podijeljeni su promidžbeni materijali Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Foto Grad Poreč

Sa sjednice Stožera civilne zaštite: Poreština spremna za požarnu sezonu

Detalj sa Smotre vina i ulja u Krnici

TZ MARČANA: Poziv za dostavu vina i maslinovog ulja za smotru u Krnici