in

Sa sjednice Stožera civilne zaštite: Poreština spremna za požarnu sezonu

Foto Grad Poreč

U organizaciji Grada Poreča i Stožera civilne zaštite Grada Poreča u Velikoj vijećnici održana je danas proširena sjednica Stožera civilne zaštite pod predsjedanjem načelnika Stožera Denisa Matoševića, a vezano za pripremu protupožarne sezone na području Grada Poreča i općina Poreštine. Prisutne je pozdravio i sudjelovao u radnom dijelu sastanka i gradonačelnik Loris Peršurić.

Foto Grad Poreč
Zapovjednik Denis Matošević – Foto Grad Poreč

Denis Matošević je i kao područni vatrogasni zapovjednik upoznao sve prisutne o prošlogodišnjoj sezoni. Usvojeni su plan rada, financijski plan i plan operativne provedbe u požarnoj sezoni. Dodatno, usvojio se i Plan aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara, a razgovaralo se i o lokalitetima i prostorima za uspostavljanje odgovarajućih zapovjednih mjesta za koordinaciju gašenja požara, kao i uključenje Stožera u slučajevima kada je potrebno proglasiti veliku nesreću ili katastrofu.

Kao što je napomenuo načelnik Matošević, Poreština je spremna protupožarnu sezonu, a Područna vatrogasna zajednica Poreč trenutno raspolaže sa 136 operativna vatrogasca, 35 vatrogasnih vozila sa vatrogasnom opremom i sredstvima za gašenje. Uz jedno veće vozilo za gašenje šuma koje je došlo iz državnog proračuna, dobili su i četiri nova vozila, a u suradnji s Gradom Porečom, proveli su i strateški EU projekt STREAM iz područja prilagodbe klimatskim promjenama, kroz koji su dobili vrijednu opremu u vrijednosti preko 700.000 kuna. Čime su postali jedna od prvih vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj koja je opremljena za djelovanje u kriznim situacijama poplave.

Nabavljena je i nova vatrogasna platforma, za potrebe Javne vatrogasne postrojbe – Centra za zaštitu od požara Poreč. Nova vatrogasna platforma namijenjena je prvenstveno za intervencije gašenja i spašavanja na visokim objektima i objektima velike tlocrtne površine.

Na kraju sastanka zaključeno je da su na našem području, u dosadašnjoj fazi, pripreme za protupožarnu sezonu 2022. izvršene pravodobno, priopćeno je iz Grada Poreča.

Foto Grad Poreč

Nastavlja se besplatna autobusna linija TRST – POREČ za turiste bicikliste

mup policija ilustracija prometna akcijaja

Akcija “Uspori – u prometu nisi sam” u Marčani, Vodnjanu i Puli – Jako mali broj vozača bez prometnih prekršaja