in

Ako krećete na put HAK upozorava: Neke ceste zatvorene zbog olujnog vjetra, u prekidu i dio trajektnih linija

Foto Marinela Žiković

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je državnim cestama čvor Posedarje – Maslenica – Zaton Obrovački – Gračac – čvor Sveti Rok, a za ostala vozila čvor Benkovac – Kistanje – Knin – Gračac – čvor Sveti Rok); te Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) Novi Vinodolski-Senj-Karlobag; državna cesta Gračac-Obrovac-Karin (DC27); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most.
Na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, državnoj cesti DC99 između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica-čvor Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom i motocikle (I. skupinu vozila).

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Snijeg pada mjestimice u Lici i Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su:
trajektne linije: Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Mišnjak-Stinica, Brestova-Porozina;
katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka;
brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

IZVANREDNA SITUACIJA:
vozilo u kvaru na autocesti A1 u tunelu MALA KAPELA u smjeru Dubrovnika. Promet se vodi po dvije prometne trake. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Molimo vozače za dodatan oprez.
prometna nesreća na autocesti A3 na 289+800 km između čvora SPAČVA i čvora ŽUPANJA u smjeru Bregane;
prometna nesreća na autocesti A2 između čvora Zabok i naplatne postaje Zaprešić u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine.

Izvor HAK

Podaci se ažuriraju tijekom dana, pa informacije uvijek možete pogledati na njihovoj web stranici na linku:

Foto Javna vatrogasna postrojba Pazin

Vikend na istarskim cestama: Vozačica teško ozlijeđena u prometnoj nesreći na cesti Poreč – Pazin

e dnevnik

Važna promjena u e-Dnevniku. Evo što roditelji trebaju znati