in

Vikend na istarskim cestama: Vozačica teško ozlijeđena u prometnoj nesreći na cesti Poreč – Pazin

Foto Javna vatrogasna postrojba Pazin

Policijski službenici su i tijekom ovog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja prometnih prekršaja i stradavanja u prometu

Tijekom proteklog vikenda, od 5. do 7. siječnja, na području Policijske uprave istarske evidentirane je devet prometnih nesreća, od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim  osobama i sedam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede i jedna osoba lake tjelesne ozljede. Prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom dogodila se jučer  oko 6.40 sati na cesti Baderna – Pazin, kod mjesta Kičer.

Nesreća se dogodila kada je 40-godišnjakinja upravljala automobilom, pulske registracijske oznake, iz smjera Baderna prema Pazinu. Izlaskom iz blagog zavoja, vozačica je prešla u lijevo na suprotnu prometnu traku, a potom je udarila u kameni masiv uz lijevi rub kolnika. Automobil se nakon toga odbio i udario u zaštitnu ogradu uz desni rub kolnika. Ozlijeđenoj vozačici pružena je pomoć u riječkoj bolnici gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena.

Tijekom vikenda kontrolirano je 317 vozila i vozača, iz prometa je isključeno 12 vozača i tri vozila. Utvrđeno je 114 prekršaja, od koji izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 34 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 7 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 9 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 13 prekršaja
  • ostali prekršaji – 51 prekršaj

Izvor Policijska uprava istarska

požar vatra ilustracija

Istarska policija traži pomoć kako bi našla osobu koja je izazvala požar pred vratima crkve

Ako krećete na put HAK upozorava: Neke ceste zatvorene zbog olujnog vjetra, u prekidu i dio trajektnih linija