in

Aminess Grand Azur ugostio 40 učenika novigradskih osnovnih škola

Osnovna škola Rivarela Novigrad

Učenici četvrtih razreda Osnovne škole Rivarela i Talijanske Osnovne škole Novigrad iz Novigrada u listopadu su posjetili Pelješac. Tijekom trodnevnog izleta u Orebić, Aminess je u sklopu svog društveno odgovornog programa za četrdeset učenika u pratnji učiteljica organizirao boravak u hotelu Aminess Grand Azur.

Mališanima je u Orebiću dobrodošlicu poželjela direktorica Aminess Grand Azura, Magdalena Novak koja je školarce povela u obilazak hotela gdje su uživali u sportskim te zabavnim aktivnostima prilagođenim njihovoj dobi.

„Zahvaljujem se u svoje te u ime učenika i učitelja obiju škola na ovoj hvalevrijednoj inicijativi koja će, vjerujem, postati sastavni dio Kurikuluma za učenike četvrtih razreda novigradskih škola. Veliko hvala Aminessu na gostoprimstvu, ljubaznosti, susretljivosti i ostvarenju ovog predivnog izleta na poluotok koji, zbog udaljenosti, mnogi nažalost nisu u prilici posjetiti. Djeca su puno naučila i vidjela, odlično se zabavljala te uživala u bogatom programu. Tako su se svojim domovima vratila puna novih saznanja, iskustva, doživljaja i prekrasnih uspomena koje će zasigurno dugo pamtiti. Ovo je bila jedinstvena prilika da djeca kroz učenje pobliže upoznaju kulturu i znamenitosti orebićkog kraja te se pri tome i dobro zabave“, izjavila je ravnateljica OŠ-SE Rivarela Davorka Parmač.

Za učenike su bili organizirani i izleti na kojima su upoznavali prirodne ljepote i kulturne znamenitosti Južne Dalmacije pa su tako bili u gradu Korčuli, Orebiću te Stonu gdje su obišli najstariju solanu na svijetu, a obišli su i Stonske zidine, jedan od najvećih srednjovjekovnih fortifikacijsko-urbanističkih spomenika.

S ciljem učvršćivanja suradnje s lokalnim osnovnim školama, ovaj izlet organiziran je na inicijativu Aminess hotela i kampova. Na ovaj način povezana su dva najveća hrvatska poluotoka koji dijele slične vrijednosti – bogatu gastronomsku ponudu, sjajna vina i mnoštvo zanimljivog sadržaja. Uz to, Aminess u obje destinacije ima svoje hotele. Za vrijeme boravka u Orebiću, novigradski su se učenici upoznali i družili sa svojim vršnjacima iz Osnovne škole Orebić, te su tako uz lijepe uspomene stekli i neka nova prijateljstva. Na proljeće sljedeće godine Aminess će organizirati izlet i za učenike Osnovne škole Orebić u Novigrad pa će i učenici OŠ-SE Rivarela te talijanske OŠ Novigrad dobiti priliku da uzvrate gostoprimstvo vršnjacima s Pelješca.

Giovanni Sponza

Sponza: Država je neefikasna u sprečavanju bespravne gradnje

Mladen Grdović, Maja Šuput i brojni drugi povodom Adventa u srcu Istre u Žminju!