in

Apel pulske bolnice: U dva dana četiri slučaja korone zbog nepridržavanja epidemioloških mjera

Foto Opća bolnica Pula

Opća bolnica Pula pozvala je građane da se tijekom posjeta bližnjima u bolnici strogo pridržavaju svih epidemioloških mjera koje su na snazi jer su u posljednja dva dana otkrivena četiri covid pozitivna pacijenta na drugim bolničkim odjelima.

Prateći svakodnevno broj covid pozitivnih pacijenata, u posljednja dva dana otkrivena su četiri pozitivna pacijenta na drugim bolničkim odjelima. Pozitivni su registrirani tijekom tzv. administrativnog testiranja koje se uobičajeno radi prije premještaja pacijenta iz bolnice u neku drugu ustanovu, poput zdravstvenog stacionara ili doma za starije i nemoćne, izvijestili su u četvrtak poslijepodne iz pulske Opće bolnice.

Među mogućim uzrocima ističu opuštanje pojedinaca u poštovanju poznatih protuepidemijskih mjera koje su još na snazi, od higijene ruku, distance i discipline nošenja maski, te povećanu fluktuaciju drugih osoba unutar bolnice.

Opća bolnica u Puli u posljednje vrijeme postupno se vraća u “relativno normalno funkcioniranje” s obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju u županiji pa je “s tim u skladu, u kontroliranim uvjetima, omogućeno i obavljanje učeničke prakse za zdravstvene škole, posjeti hospitaliziranim pacijentima te pratnja pri porođaju”.

Rizici zaraze nisu nestali

Ističu kako su svjesni da postupno vraćanje normalnijem životu pozitivno djeluje na psihofizičko zdravlje cijele zajednice, a posebno na ranjivu skupinu pojedinaca, one oboljele. Međutim, dodaju iz bolnice, rizici zaraze nisu nestali jer “i najmanji propust u pridržavanju protuepidemijskih mjera može nas vratiti, nepotrebno, unatrag”.

Bolnica poziva građane da se tijekom posjeta bližnjima u bolnici strogo pridržavaju svih mjera koje su na snazi, što se posebno odnosi na broj onih koji istodobno mogu biti u posjetu bolesniku, na trajanje posjeta te na nošenje osobne zaštitne opreme cijelo vrijeme.

Mole sve pojedince koji imaju i najslabiji simptom covid infekcije (temperatura, hunjavica, kašalj, grlobolja, glavobolja) da ne dolaze u posjet svojim bližnjima.

Svjesni su činjenice da su to stroža pravila, ističu iz pulske Opće bolnice i dodaju da su ona postavljena upravo radi zaštite hospitaliziranih pacijenata i zdravstvenog osoblja, a sve da se omogući normalizacija života koliko god je to moguće tijekom još aktivne epidemije u Istri, Hrvatskoj i u svijetu, piše Index.hr.

Učenici iz Žbandaja prikupili slikovnice za male bolesnike na Kantridi

NOVIGRAD: Objavljena on-line brošura Proračun u malom za 2021.