in

NOVIGRAD: Objavljena on-line brošura Proračun u malom za 2021.

Grad Novigrad objavio je informativnu on-line brošuru pod nazivom Proračun u malom za 2021. godinu. U toj digitalnoj brošuri na jednome mjestu, u ponešto pojednostavljenoj formi, može se pronaći niz informacija o gradskom proračunu za 2021. godinu, ali i osnovne informacije o najvažnijim projektima i investicijama na području Novigrada.

Može se tako ukratko doznati kako se priprema i donosi ovaj glavni gradski financijski dokument, zašto je on važan, na koji se način prihoduju, a kako raspoređuju odnosno koriste proračunska sredstva, koji su najvažniji programi i projekti koji se financiraju proračunom za ovu godinu i još niz drugih potencijalno zanimljivih informacija. Ukratko, zahvaljujući ovoj brošuri svi koji to žele moći će na jednostavan i razumljiv način dobiti uvid u inače složeni financijski dokument, posebno važan za funkcioniranje Grada.

Objavom Proračuna u malom Grad Novigrad nastavlja višegodišnju praksu transparentnosti rada gradske uprave, te odgovornog i prema sugrađanima otvorenog upravljanja Gradom, na temelju čega u nezavisnim istraživanjima Instituta za javne financije redovito biva uvršten među najtransparentnije jedinice lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj.

Brošura Proračun u malom za 2021. godinu dvojezična je, na hrvatskom i talijanskom jeziku, a u digitalnom obliku može se „prolistati“ na internetskim stranicama Grada Novigrada.

Brošuru u PDF formatu potražite OVDJE.

Apel pulske bolnice: U dva dana četiri slučaja korone zbog nepridržavanja epidemioloških mjera

Istarski stožer javlja u petak o 6 nova slučaja korone