in

Asfaltirane nove prometnice u Blagdanićima i Vranićima, te nasipani makadamski putevi u Jasenovici i St. Benuška

Stancija Benuška

Grad Poreč nastavlja s komunalnim uređenjem prigradskih naselja, pa se tako ovih dana dovršava asfaltiranje prometnice u Blagdanićima koja spaja navedeno naselje s ulicom Levarija u Novoj Vasi. Ukupna površina prometnice iznosi 600 metara kvadratnih, a vrijednost radova iznosi 75.000 kuna bez PDV-a.

Također, do kraja godine bit će gotovi radovi na izgradnji prometnice i infrastrukture u naseljima Vranići i Gulići. Radovi obuhvaćaju izgradnju prometnice u duljini od 215 metara, oborinske kanalizacije, te javne rasvjete. Izvođač je Đusto d.o.o. Poreč, a vrijednost iznosi 1.313.514 kuna bez PDV-a.

Osim asfaltiranja nastavlja se s nasipavanjem makadamskih puteva, u sklopu čega je po zahtjevu mjesnog odbora Fuškulin uređen put od Jasenovice do naselja Litari. Riječ je o putu dužine oko 700 metara i širine oko 2,5 metara. Također, nasipavanje je odrađeno i na makadamskom putu za Stanciju Benuška, u dužini do oko 800 metara i širine 2,5 metra.

Izvođač nasipavanja je Vežnaver, obrt za usluge prijevoza i građevinske mehanizacije iz Poreča, a vrijednost radova iznosi 20.000 kuna za Jasenovicu i 6.000 kuna za Stanciju Benuška.

Istra četvrtu godinu zaredom proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu

Istra četvrtu godinu zaredom proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu

Zoe Marie Baldo na Svjetskim kupovima u sablji

Zoe Marie Baldo na Svjetskim kupovima u sablji