in

Istra četvrtu godinu zaredom proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu

Nedavno je u Rimu svečano predstavljen jedini svjetski vodič za ekstra djevičanska maslinova ulja s provjerenom kvalitetom Flos Olei 2019.

Za Istru je ove godine prezentacija bila posebno zanimljiva s obzirom da je u novom izdanju znamenitog vodiča uvršteno čak 79 istarskih maslinara, čime je Istra četvrtu godinu zaredom proglašena najboljom regijom ekstra djevičanskog maslinovog ulja na svijetu.

Pored navedenog uspjeha, Istra se proslavila još jednom značajnom nagradom u kategoriji TOP 20 najboljih ulja na svijetu. Radi se o vodnjanskom poduzeću Oleum Maris koje je proglašeno najboljom „tvrtkom u uzletu“ na svijetu.

U glavnoj prezentacijskoj sali ekskluzivnog hotela Westin Turistička zajednica Istarske županije raspolagala je prostorom za promociju na kojem se dijelio informativni materijal te su se prezentirali brojni autohtoni proizvodi Istre koji su izazvali velik interes prisutne publike.

“Bila je to vrlo korisna prigoda za susret s brojnim kupcima i dilerima EDMU u svijetu, što će svakako doprinijeti tome da se Istra još više pozicionira i brendira kao svjetska destinacija ekstra djevičanskog maslinovog ulja.” ističu iz TZ-a Istre.

Osim TZ Istarske županije, prisutni su bili i porečko poduzeće Agrolaguna iz Poreča i pivovara Bura Brew, vodnjanski maslinar Chiavalon, novigradski maslinar Al Torcio te nagrađeni Oleum Maris, objavio je IDS na svojim službenim mrežnim stranicama.

Mima donirala namještaj porečkoj Hitnoj pomoći

Mima donirala namještaj porečkoj Hitnoj pomoći

Stancija Benuška

Asfaltirane nove prometnice u Blagdanićima i Vranićima, te nasipani makadamski putevi u Jasenovici i St. Benuška