in

Bal volontera svih porečkih udruga i ustanova – uručeno 44 zahvalnica za one koji nesebično pomažu drugima

Volonteri Doma za starije i nemoćne osobe Poreč, Gradskog društva Crvenog križa Poreč, Društva naša djeca Poreč, Gradske knjižnice Poreč, Društva invalida Poreč i udruge Centar za građanske inicijative okupili su se večeras, 5. prosinca, u Obrtničkom domu Poreč, na tradicionalnom godišnjem susretu – Balu volontera povodom Međunarodnog dana volontera, koje je za njih organizirao Grad Poreč.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić uručio je zahvalnice za 44 volonterki i volontera koji su bili aktivni u 2019. godini te istaknuo kako kvalitetu života u Poreču, za koju je naš grad višestruko nagrađivan ne čine samo projekti, uređenje i gradnja, već  njegovi stanovnici.

– Volonteri, koji svojim nesebičnim radom pomažu drugima, onima kojima je pomoć potrebna, a da pritom ne traže ništa zauzvrat, čine naš grad još ljepšim, boljim i sigurnijim mjestom za život, rekao je Peršurić dodavši kako je ovaj Bal sam simboličan način da se im zahvali.

Balom volontera i dodjelom priznanja Grad želi iskazati javnu podršku i priznanje najaktivnijim volonterima i organizatorima volontiranja na području Poreča. Želja je na taj način potaknuti i druge udruge, javne ustanove i ostale neprofitne organizacije koje djeluju na području našeg grada, da u idućoj godini svoje volontere evidentiraju i prate u skladu s Zakonom o volonterstvu, te promoviraju volontiranje.

Lijepu večer upotpunili su nastupi učenika Umjetničke škole Poreč – Gitarski ansambl, folklorne skupine učenika Osnovne škole Poreč s plesom i recitacijom četiri pjesmice, te nastup učenika osnovne škole „Bernardo Parentin“, koji je nasmijao brojne okupljene u velikoj dvorani Obrtničkog doma.

Maro razveselio mališane dječjeg vrtića ‘Radost’ u Poreču i Kašteliru

U Poreču otvorena izložba Renca Kosinožića – FERIJADE kao podsjetnik na autorove početke i ljepotu zaboravljenog zanata