in

Beroš: Za Gospu je najsigurnije ostati doma

Foto Twitter Vlada RH

‘Virus je oko nas. S obzirom na ljetno vrijeme, klinička slika nije teška. No, što će biti na jesen, kad bude manje UV zračenja i virus bude na neki način sposobniji preživjeti u okruženju? Opuštanja nema, ignoriranje pošasti je pogubno’, rekao je ministar

Ministar Vili Beroš u utorak je boravio u Rijeci gdje je dao izjavu za medije.

“Cijepljenje nas spašava od teških oblika i smrti. Dolaskom brojnih gostiju u RH povećava se epidemiološki rizik i stoga moramo izbjegavati veća okupljanja i prilagoditi se okolnostima novog normalnog”, kazao je Beroš, pritom se osvrnuvši i na trenutnu epidemiološku situaciju.

Istaknuo je da imamo povećanje broja novooboljelih.

“Danas imamo 246 novozaraženih što je znatno više nego prije tjedan dana, ali i dalje je opća epidemiološka situacija relativno dobra. Imamo nekoliko županija s povećanim rizikom, prije svega Dubrovačko-neretvanska i Splitsko-dalmatinska. Tu su upravo ta okupljanja, koncerti, ali i obiteljska okupljanja uzroci povećanja”, rekao je ministar.

Očekuje povećanje nakon Alke

Beroš je dodao da se očekuje povećanje broja zaraženih nakon održavanja Sinjske alke.

“Očekujemo povećanje. Čelnici lokalne zajednice moraju biti prvi na braniku od virusa i poštivati epidemiološke mjere”, poručio je ministar.

“Moramo biti dovoljno mudri i razmišljati o našem ponašanju da bismo zadržali ovo stanje. Vjerujem da će Hrvatska još neko vrijeme ostati narančasta, ali ako se veća okupljanja nastave, to se može promijeniti”, dodao je.

Za Gospu je najsigurnije ostati doma

“Virus je oko nas. S obzirom na ljetno vrijeme, klinička slika nije teška. No, što će biti na jesen, kad bude manje UV zračenja i virus bude na neki način sposobniji preživjeti u okruženju? Opuštanja nema, ignoriranje pošasti je pogubno”, rekao je.

Kazao je da je za blagdan Velike Gospe najsigurnije ostati kod kuće. “Iako sam vjernik, ostati kod kuće sigurnije je u ovom trenutku.”

Izvor Net.hr

gradska uprava poreč palača

Grad Poreč prodao Đustu zemljište za više od 9 milijuna kuna

POREČ: Projektom „Arhiv Polesini“ predstavljeni vrijedni povijesni izvori o poznatoj plemićkoj obitelji