in

Bina Istra s partnerima donirala Općoj bolnici Pula 400.000 kuna vrijednu opremu

Foto Bina Istra

Nakon što je Bina Istra krajem ljeta pustila u promet posljednje kilometre autoceste na dionici Cerovlje-Vranja, građevinske ekipe intenzivno rade na probijanju druge cijevi tunela Učka te je do danas probijeno gotovo 400 metra s istarske te 150 metara s kvarnerske strane. Pored same činjenice da će ovaj projekat unaprijediti sigurnost vozača i udobnost putovanja, moramo naglasiti da u njemu sudjeluje uglavnom lokalna građevinska operativa, što je svakako u ovom neizvjesnom razdoblju, zbog Covid krize, od velikog značaja za stotine radnika koji su angažirani na gradilištu.

defibrilatori bina istra donacija pulska bolnica
Defibrilator – Foto Bina Istra

-Ujedno ističemo kako Bina Istra kroz svoj program održivog razvoja redovito sudjeluje u podupiranju humanitarnih projekata i onih usmjerenih na razvoj lokalne zajednice. Na tragu toga, u srpnju smo pokrenuli humanitarnu akciju Bina-Istre i partnera “Život nema cijenu” a već krajem ljeta smo je uspješno priveli kraju.

bina istra donacija pulska bolnica
Foto Bina Istra

Zajedno s našim poslovnim partnerima prikupili smo iznos od 2 milijuna kn koji će biti donirani našim ključnim zdravstvenim ustanovama i to Kliničkom bolničkom centru u Zagrebu, Kliničkom bolničkom centru u Rijeci te Općoj bolnici Pula kojoj je danas uručeno 15 defibrilatora ukupno vrijednosti od 400.000 kuna, objavili su iz Bina Istre.

Prilikom uručenja donacije tehnički direktor Bina Istre Christian Santaleza je izjavio: „Danas u Puli nastavljamo naše dugogodišnje partnerstvo s ravnateljicom bolnice dr. Hrstić i njezinom vrijednom ekipom kroz ovu donaciju, riječ je o medicinskoj opremi koju će uglavnom koristiti hitni prijem, kardio-vaskularni odjeli, dio opreme će također biti instaliran i u operacijskim salama.

Bina Istra donacija pulskoj bolnici hrstić biletić santaleza
Foto Bina Istra

Moram naglasiti da smo očito ponovno pred osjetljivim razdoblju po pitanju Covida, evo našom gestom se nadamo pomoći zdravstvenom osoblju koji će ponovno, kao što je to bilo proteklu zimu, pokazati veliku požrtvovnost i angažman.“

Župan Istarske županije Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo samom donacijom za koju je kazao da predstavlja nastavak tradicije suradnje s Bina Istrom. Izrazio je nadu da će i u budućnosti biti još motiva da se dio prihoda preusmjeri u društveno odgovorno poslovanje. U ime osnivača bolnice, Istarske županije Bina Istri uputio je veliku zahvalu.

Ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić istaknula je da donacija ima veliki značaj za bolnicu te pojasnila da se odnosi na 15 uređaja za defibrilaciju odnosno oživljavanje koji će biti raspoređeni na više bolničkih odjela s naglaskom na hitni prijem. Istaknula je da se ne radi o prvoj donaciji Bina Istre a nada se isto tako ne i posljednjoj.  Ravnateljica Hrstić je u ime OB Pula u znak sjećanja Bina Istri uručila zahvalnicu.

Proizvodnja aviona u Poreču - Od ideje do uspjeha - Foto Tanja Kocijančić mjesec poduzetništva poreč 2021

Više od 1.000 sudionika u aktivnostima Mjeseca poduzetništva u Poreču

erasmus projekt škola antuna štifanića poreč turistička

Erasmus+ dan u TUŠ-u A. Štifanića Poreč “I love my school” posvećen inkluziji