in

BOLJA PRIMARNA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA: Općina Žminj sufinancira uređenje ambulante

Ravnatelj Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančić i načelnik Općine Žminj Željko Plavčić potpisali su ugovor o sufinanciranju uređenja ambulante u Žminju, za što će ova općina osigurati 100.000 kuna.

Kako nadallje doznajemo u općini, uređenje ambulante u centru Žminja privodi se kraju.

Do sada uloženih 236.000 kuna namijenjenih poboljšanju primarne zdravstvene zaštite, ali i povećanje kvalitete same usluge svakako će nadopuniti i dodatnih 100.000 kuna.

Kako je istaknuto na potpisivanju sporazuma, želja je uz postojeće usluge korisnicima ponuditi i dodatne koje nadilaze propisane zakonske standard, čime se usluga primarne zdravstvene zaštite u Žminju diže na višu i kvalitetniju razinu. Preduvjet tome svakako je i uređenje ambulante, prostora za medicinske sestre i ordinacija u kojima djeluju, uz dvije doktorice opće prakse, još i stomatolog, patronažna sestra te medicinski tim koji je zadužen za kontrolu i vađenje krvi.

Kako bi navedene usluge bile pružene u najboljoj kvaliteti, a ambulanta radila od 7 do 20.30 sati, bilo je potrebno uložiti u prostor.

-Zdravstvena zaštita mještana izuzetno je bitna radi kvalitete života u našem mjestu. Položaj ambulante u centru, cjelodnevni rad doktorica te dodatne usluge pokazatelji su da je primarna zdravstvena zaštita u Žminju na visokoj razini te se očekuje da će uređenjem ambulante s dodatnih 100.000 kuna predstavljati reprezentativno mjesto ugodno za rad, ali i za dolazak i boravak mještana. Stoga neće biti potrebe za odlaskom u udaljenija mjesta za usluge primarne zaštite, izjavio je načelnik Plavčić.

Predstava za djecu “Ključarica” u Poreču 31. ožujka

ODBOJKA: Porečanke nadigrale Puljanke