in

Brojne nagrade za Dan istarske Obrtničke komore: Povelje HOK-a Luani Kadum iz Poreča i Milanu Hrvatinu iz Rovinja

Foto Manuel Paljuh

U Istarskoj sabornici u Poreču je u petak, 24.5.2024., održana svečanost povodom obilježavanja Dana Obrtničke komore Istarske županije, na kojoj je obilježena i 30. obljetnica njenog osnutka.

Foto Manuel Paljuh
Foto Manuel Paljuh

Nazočne su pozdravili predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić, gradonačelnik Poreča i zastupnik u Hrvatskom saboru Loris Peršurić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula Danijel Benčić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, istarski župan Boris Miletić, ravnatelj Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt Ministarstva gospodarstva Robert Blažinović i državni tajnik za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju.

Uz pozdrave, govornici su istaknuli dugu povijest i važnost obrtničkog udruživanja i komorskog sustava, značaj obrtništva za razvoj gospodarstva i rast broja obrtnika, te suradnju među institucijama i čimbenicima gospodarskog razvoja.

U kratkoj prezentaciji Robert Momić se osvrnuo na rad Komore u proteklom razdoblju, istaknuvši najvažnije aktivnosti i projekte. Upoznao je nazočne s pogodnostima koje članovi Komore mogu koristiti, zaključivši kako svi članovi imaju instituciju od koje mogu zatražiti informaciju, savjet i pomoć.

Nakon toga, podijeljena su priznanja Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Istarske županije. 

Foto Manuel Paljuh
Foto Manuel Paljuh

Zahvalnice Hrvatske obrtničke komore dodijeljene su Serđu Širolu, vlasniku građevinskog obrta „Omegamont“ iz Labina i Stanislavu Briškoskom, vlasniku ugostiteljskog obrta „Ranch Fortuna“ iz Rovinja.

Povelje Hrvatske obrtničke komore dodijeljene su Luani Kadum, vlasnici trgovačkog i proizvodnog obrta „Crispinilla“ iz Poreča i Milanu Hrvatinu, osnivaču ugostiteljskog obrta „Orca“ iz Rovinja (posthumno, prizanje je preuzeo njegov sin Igor).

Posebna priznanja Hrvatske obrtničke komore dodijeljena su Dalanu Fableu, vlasniku obrta za trgovinu i usluge „Dalfa“ iz Labina, Saneli Moscarda, vlasnici frizerskog obrta „Sany“ iz Pule, Mariju Perkoviću, vlasniku obrta za postavljanje podnih i zidnih obloga „Parketar“ iz Rovinja, te Danieleu Turcovichu, vlasniku ribarskog obrta „Menula“ iz Umaga.

Zahvalnicu Obrtničke komore Istarske županije dobili su Nataša Šestan Grabovičkić, vlasnica ugostiteljskog obrta „Škuža“ iz Pule, Gafur Sulejmani, vlasnik ugostiteljskog obrta „Frullateria“ iz Rovinja, Patrik Božić, vlasnik obrta „Patrik vodoinstalacije“ iz Brtonigle, Eugen Hrvatin iz „Hrvatin transporta“ d.o.o., a za Srednju školu Buzet, zahvalnicu je preuzeo Damir Blažević.

Posebno priznanje Obrtničke komore Istarske županije dodijeljeno je Robertu Vellicu, vlasniku prijevozničkog obrta „Vellico“ iz Rovinja, Adriani Ladavac, vlasnici obrta za računovodstveno – knjigovodstvene poslove „Ladavac“ iz Pazina, Alenu Božiću, vlasniku obrta za održavanje i popravak motornih vozila „A.B. motors“ iz Buzeta, te Jasni Jaklin Majetić, dugogodišnjoj predsjednici HGK – Županijske komore Pula.

Priznanje majstoru – stručnom učitelju dobili su David Damijanić, vlasnik obrta za frizerske i kozmetičke usluge „Fashion Studio“ iz Pule, Zoran Baričević, suvlasnik obrta za proizvodnju i usluge „Vlado“ iz Bala, te Edi Prodan, vlasnik obrta „Obrtništvo Prodan“ iz Petrovije kod Umaga.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Plaketu „Istarske zlatne ruke“ dobio je Gordan Trojanović, vlasnik obrta za proizvodnju bilja „Rasadnik Darko“ iz Rovinja (u njegovo ime nagradu je primio Enrico Cernecca).

U ime nagrađenih zahvalio se David Damijanić.

Uz navedene govornike, nagrađene obrtnike i ostale dobitnike nagrada i članove tijela Obrtničke komore Istarske županije, među gostima su bili i predstavnici partnerskih institucija – Obrtničke komore Kantona Sarajevo, Obrtničke komore Tuzlanskog kantona, Privredne komore Srbije, obrtničkih komora Primorsko goranske, Sisačko moslavačke, Međimurske, Varaždinske, Virovitičko podravske i Splitsko dalmatinske županije, kao i bivši predsjednici Komore, objavila je Obrtnička komora Istarke županije.

Foto Grad Poreč

POREČ: U tijeku uređenje plaža i cesta po mjesnim odborima

Foto Grad Poreč

DHMZ: Topao i sunčan vikend, ali negdje može biti pljuskova