in

POREČ: U tijeku uređenje plaža i cesta po mjesnim odborima

Foto Grad Poreč

Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča nastavlja s radovima na komunalnom uređenju po svim mjesnim odborima.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Tako je nedavno obnovljen molić na Gradskom kupalištu omiljen među domaćim i stranim kupačima, a koji tijekom sezone redovito koriste i djeca iz Ljetnog kampa. Drvene podloge na moliću često trpe oštećenja zbog valova i vremenskih prilika, te su sada obnovljene za sigurnost svih korisnika. Također, na potezu od Gradskog kupališta prema Brulu, postavljene su i nove zaštitne ograde.

Nastavlja se s uređenjem prometnica, pa su tijekom prošlih mjeseci izvršeni radovi na održavanju makadamskih puteva i pješačkih staza oštećenih zbog padalina i povećanog korištenja. Nasipano je ukupno 5,5 kilometara staza na području oko u i naseljima Stancija Vergotini, Poreč jug, Saladinka, Vranići, Stancija Vodopija, Špadići, Veleniki, Kosinožići, Stancija Portun, Radmani, Filipini, Stancija Lisac, Žbandaj, Štifanići, Bonaci, Matulini, Baderna, Mugeba, Dračevac, Valkarin i na Peškeri.

Obnavlja se ovih dana i horizontalna prometna signalizacija na području grada. Radovi uključuju obnovu uzdužnih bijelih linija, otoka, pješačkih prijelaza, strelica, znakova zaustavljanja, linija zaustavljanja i ostale horizontalne prometne signalizacije.

Pritom se mole svi sudionici u prometu da brzinu prilagode radovima na cesti i da ne prelaze svježe iscrtane znakove i crte, jer dobro označena vodoravna signalizacija omogućuje sigurniju i bolju vožnju svim sudionicima u prometu, objavio je Grad Poreč.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

policija

U Istri obilježen Međunarodni dan nestale djece kampanjom „PROVJERI. PROMISLI. PRIJAVI“

Foto Manuel Paljuh

Brojne nagrade za Dan istarske Obrtničke komore: Povelje HOK-a Luani Kadum iz Poreča i Milanu Hrvatinu iz Rovinja