in

Brza hladna fronta sutra će protutnjati našim područjem, bura slabi već do večeri!

U noći na subotu i u subotu rano prijepodne preko našeg područja premjestit će se brza hladna fronta uz snijeg tek u najvišem gorju.

Umjeren i jak jugozapadni vjetar koji će dominirati u noći, već će rano ujutro okrenuti na jak sjeverozapadnjak, a zatim buru koja lokalno nakratko može imati i olujne udare. Bura će oslabiti već do večeri!

Pritom lokalno valja očekivati obilnije oborine, naročito na Kvarneru i u gorskom području gdje će s umjerenim zahladnjenjem kiša prijeći u snijeg. U višem području valja očekivati 10-ak centimetara snijega.

Povodom pogoršanja vremena, Meteoalarm je izdao nekoliko upozorenja za naš dio Hrvatske.

Najžešće narančasto upozorenje odnosi se na mogućnost obilnije kiše (25-50 mm), a žuta upozorenja izdana su zbog grmljavinskih pljuskova (mogućnost grmljavine 40-60 %) i vjetra (udari jugozapadnjaka i juga, a zatim bure 65-100 km/h).

Vrijeme će se vrlo brzo smiriti, već u nastavku subote očekuju nas i dulja sunčana razdoblja! Nedjelja ponovno donosi nešto više oblaka, a prema trenutnim modelima na moru bi moglo biti jakog zapadnjaka, o čemu čitajte uskoro više na Istrametu.

Opatija: Festival čokolade od danas do nedjelje

Opatija: Festival čokolade od danas do nedjelje

Veliki interes za besplatnu Start Up akademiju za poduzetnike - prijave još traju

Veliki interes za besplatnu Start Up akademiju za poduzetnike – prijave još traju