in

Opatija: Festival čokolade od danas do nedjelje

Vikend ispunjen najukusnijim čokoladnim slasticama, uz dobro društvo i odlične programe, od animacije i predstava za djecu  do radionica i koncerata, pod raskošnim blagdanskim uređenjem i posebnom atmosferom “Najljepšeg Adventa uz more” očekuje posjetitelje ‘Festivala čokolade’ u Opatiji od 7. do 9. prosinca, objavio je portal Nacional.hr.

Središnja “meka za slatkoljupce“ će biti Centar Gervais u kojem se održava Čokoladna čarolija, najveća prezentacija, degustacija i prodaja čokoladnih delicija u povijesti ove manifestacije, na kojoj će svoje delicije predstaviti 30 izlagača iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Italije. Tu je i Choco kutak za najmlađe s raznim igrama i radionicama, Čokoladna izložba i šetnja kroz povijest čokolade, na kojoj će posebno atraktivno biti selo Djeda Božićnjaka od medenjaka, realizirano u suradnji Ugostiteljskom školom Opatija i slastičarnom Zvončarnica. Posjetiteljima će se predstaviti i gramofonska ploča napravljena od čokolade, a pjesmu s ove ploče će izvesti Cacao All Star Band. Za glazbeni dio programa su zaduženi Katarina Jurić Trio i Dino Antonić Trio, a mališane i one nešto starije očekuju radionice: Pop Cakes, Mala škola izrade slastica, Croatian Choco Concept i Orašar i vojska slatkiša, Čokolada i umjetnost…

Čokoladna čarolija u centru Gervais bit će otvorena u petak od 14 do 21 sat, u subotu od 9 do 21 sat te u nedjelju od 9 do 19 sati.

Brojni programi će se odvijati i na drugim adventskim lokacijama. Tako će “čokoladno ruho“ obući i Ledena čarolija na Ljetnoj pozornici, Advent na Mrkate i Advent kod Šporera, koji će slatke doživljaje posjetitelja Opatije nadopuniti klizanjem, gastro-specijalitetima, koncertima i zabavnim aktivnostima.

Petak navečer proteći će u znaku glazbe uz koncert grupe The Janitors kod Šporera i DJ Annie Who na tržnici. U subotu poslijepodne, od 16 do 19 sati, u Šporeru će se otvoriti Poštanski ured Djeda Mraza, a za to vrijeme pred paviljonom zasvirat će Aerials Band.

Večernji program “uglazbit“ će Love Runners kod Šporera te Two Stupid Dogs na Mrkate. Svoje “tajne želje“ mališani će u Poštanskom uredu Djeda Mraza moći predati i u nedjelju od 16 do 19 sati, dok će u glazbenom programu tijekom poslijepodneva nastupati Klapa Kamelija, zbor Sempre Allegro, a u večernjem terminu hitove će vrtjeti DJ Dog.

Parkiranje tijekom vikenda, dakle, subotom i nedjeljom, besplatno je na svim javnim parkiralištima, osim u garažama Slatina, Sportska dvorana Marino Cvetković, na parkiralištima Gorovo i Vrh Ike te na prostoru nulte A i nulte B zone u gradu Opatiji.

Romina Sinosich: Puno planova Turističke zajednice općine Kaštelir-Labinci za 2019.

Brza hladna fronta sutra će protutnjati našim područjem, bura slabi već do večeri!