in

BUJE dijeli zaštitne maskice svojim građanima – i to na kućnom pragu!

Ilustracija

-Zahvaljujući donaciji zaštitnih maski od strane tvrtke Vapour international i vlasniku Vincenzu Sparacinu u iduća tri dana će članovi DVD-a Buje podijeliti ih građanima na kućnom pragu. U slučaju nemogućnosti preuzimanja maski, moći će se preuzeti naknadno, počevši od ponedjeljka u sjedištu našeg Crvenog križa, objavio je gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin.

Grad i Stožera civilne zaštite Grada Buje zahvalili su se javno tvrtki Vapour international za ovu iznimno vrijednu i za zdravlje bitnu donaciju.

-Koristim priliku također da se svima još jednom zahvalim za uzorno, odgovorno i savjesno ponašanje. Molim vas također da se u narednim danima ne opustimo, pred nama su ključni dani koji će zacrtati definitivno naš put prema svladavanju ove zdravstvene krize. Ostanimo doma, držimo se mislima skupa, ne dozvolimo si da u zadnjem trenutku pogriješimo, napisao je u objavi gradonačelnik.

S obzirom na objedinjavanje stožera civilnih zaštita Buja, Novigrada, Umaga, Brtonigle, Oprtlja i Grožnjana, još jednom je ponovio da se radi o vrlo osjetljivom području u kojem je zabilježeno najviše slučajeva zaraze virusom na razini županije te je potreban dodatni oprez.

Stoga je odlučeno da će se UKIDANJE PROPUSNICA za kretanje na području spomenutih gradova i općina primijeniti tek nakon Uskrsa. Točnije, situacija će se ponovo razmotriti u danima nakon Uskrsa, a sve buduće odluke donosit će se isključivo u skladu s mišljenjem epidemiološke struke i uz konzultaciju sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije.

ISTRA, 9. travnja: Još 1 POZITIVNA osoba na koronavirus – radi se o strancu

POREČ: Ukrao vanbrodski motor u marini