in

BUJE: Konstituirano Gradsko vijeće – za predsjednika izabran Franko Gergorić

Grad Buje održao je jučer konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća. Za predsjednika Vijeća izabran je Franko Gergorić iz IDS-a, a za potpredsjednice Bojana Puzigaća iz SDP-a i Ivica Čošković iz HDZ-a. Gradsko vijeće broji 13 članova, a sinoć ih se odazvalo 12.

Novi vijećnici dali su prisegu za svoje mandate. S liste IDS-a u vijeće su ušli Rozana Prelac, Valter Turčinović, Marilena Sinković, Franko Gergorić, Tea Bucaj, Anita Medica, Andrej Bečić i Lena Korenika. Iz SDP-a vijećnici su Bojana Puzigaća, Josip Pejić, Irena Đurđević i Miroslav Poznić, a iz HDZ-a Ivica Čošković.

Na početku je mandatna komisija utvrdila da je gradonačelnik Fabrizio Vižintin stavio svoj mandat vijećnika u mirovanje, a osim njega to isto učinili su iz osobnih razloga Marko Marušić (IDS) i Moreno Mamilović (SDP). Vižintina i njih u vijeću sada mijenjaju Andrej Benčić (IDS), Lena Korenika (IDS) i Miroslav Poznić (SDP).

Na kraju su gradonačelnik i njegov zamjenik iz redova talijanske nacionalne manjine Corado Dussich čestitali vijećnicima i pozvali ih na suradnju i kreiranje zajedničkih odluka za boljitak grada.

Dussich je, osim toga, predstavio svoje planove za iduće četiri godine rada. Neće biti u stalnom radnom odnosu, a primat će mjesečnu naknadu od 3.500 kuna, što su vijećnici na jučerašnjoj sjednici prihvatili.

POREČ: Učenice Klara Pauletić i Eva Fiškuš osvojile nagradu na književnom natječaju

VIŽINADA: Prvi put u povijesti mališani u vrtiću uče talijanski jezik