in

BUZET: Pripreme za Prvi sajam crnog tartufa u tijeku

Buzet se priprema za Prvi Sajam istarskog crnog tartufa koji će se održati u subotu i nedjelju, 27. i 28. lipnja.

-Tema sajma je crni istarski tartuf kao glavno jelo! Gastronomi diljem svijeta još se ne mogu složiti je li tartuf hrana ili začin. Mi u Buzetu crni svježi tartuf vidimo i predstavljamo kao hranu, i to kao glavno jelo, najavljuje organizator Robert Marušić.

Uz crne svježe tartufe ide obavezno piće. Marušić najavljuje predstavljanje nekoliko istarskih slatkih aperitiva koji se preporučuju uz sir od tartufa, buzetski teran iz vinograda Vrhušćine uz glavna jela i posebnu atrakciju – gin s okusom tartufa za pauzu prije deserta.

U programu će još sudjelovati Udruga istarskih tartufara koja će predstaviti svoju aktivnost, djelatnost i svoje počasne članove, poznate osobe iz javnog života.

Udruga Buzet Classic Club prezentirat će veliki oldtimer rally koji se u zoni tartufa priprema za subotu 7. studenog sa startom u Buzetu i ciljem u Livadama, koji će se voziti sjevernom Istrom.

Buzet je i grad oktana, pa će 28. lipnja biti potpisano pismo namjere o udruživanju oldtimer klubova Buzeta, Rovinja i Pule u zajednički “Istarski Oldtimer Savez” pod nacionalnom kapom Hrvatskog Oldtimer Saveza.

Od dijela izloženih primjeraka crnih tartufa i ostalih proizvoda pripremit će se javna besplatna degustacija pod nazivom: “Gram tartufa, feta sera, kapja oja i dec vina!”

Poruke Prvog Sajma istarskog crnog tartufa su potvrda lokacije, destinacije i identiteta svih vrsta tartufa u Istri sa snažnim naglaskom na njegovu gastro primjenu i potrošnju u turističkoj sezoni i poseban poziv i priprema za jesen, za Dane istarskih bijelih tartufa koji započinju početkom rujna.

OSTVARENJE SNA ZA MOT O8 – Porečka djeca dobila novu dvoranu za ples, treninge i zabavu

SRAMOTA U FUNTANI – Divlji deponij niknuo tik do šetnice – iskopana rupa pa u nju bačene škovace