in

OSTVARENJE SNA ZA MOT O8 – Porečka djeca dobila novu dvoranu za ples, treninge i zabavu

Voditeljice MOT-a 08 uz slavljeničku tortu
Ni kiša ni loše vrijeme nije spriječilo sve ljubitelje plesa, roditelje i prijatelje Studija za izvedbene umjetnosti MOT 08  da dođu i proslave svečano otvorenje nove dvorane čiji najam financira Grad Poreč, a adaptirana je donacijama roditelja, raznih porečkih poduzeća i svih ljubitelja plesa.
Nakon uvodnih riječi predsjednice udruge Silvije Szabo Jurišević, vrpcu je prerezao gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i uz prigodni govor otvorio novu dvoranu.
-Iskreno čestitam svima uključenima i svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovo i ostvari. Meni je drago da smo mogli i mi kao Grad podržati realizaciju ovog projekta. U zadnjih par godina mladi su bili naš prioritet – od gradnje dviju škola i dva vrtića, pa do sudjelovanja u ovakvim projektima i programima. Sve kako bi naši najmlađi imali lijepo, kvalitetno i veselo djetinjstvo, rekao je Peršurić koji je vrpcu simbolično prerezao zajedno s predsjednicom udruge Szabo Jurišević.
Osim njega, programu otvorenja prisustvovali su i njegovi zamjenici Nadia Štifanić Dobrilović i Elio Štifanić.
Program su uveličale i plesačice Mot-a koje su osim svojih koreografija otplesale s gradonačelnikom pačji ples  i razveselili sve posjetitelje.
Grad Poreč koji je i poznat po ulaganjima u sport, kulturu i potrebe za djecu kao i svaki put izašao je u susret djeci ove udruge i omogućio kvalitetniji rad s djecom, istaknula je Szabo Jurišević.
Koordinaciju i projekt adaptacije dvorane preuzela je nekolicina roditelja djece iz Studija i predložila najbolje i najbrže rješenje oko građevinskih radova. Djeca su neizmjerno zahvalna i voditeljima projekta: Josipu Jerkoviću, Zlatku Šaliću, Branku Dekoviću i Ivanu Mofardinu koji su svoje znanje i slobodno vrijeme uložili u projekt, naglasila je predsjednica MOT-a.
Studio za izvedbene umjetnosti MOT 08 je s novom, većom dvoranom dobio mogućnost za kvalitetniji rad sa djecom i još boljih treninga.
Osim redovnih treninga koji će se održavati do kraja lipnja predviđen je i projekt plesnog ljetnog kampa u dvije smjene u sklopu kojeg će se održavati razne plesne radionice, zabava na gradskom kupalištu, razni izleti… 
Sve je sada puno lakše uz novu, veliku dvoranu Studija za izvedbene umjetnosti MOT 08, koja se nalazi u Ulici Karla Huguesa, u poslovnoj zoni na putu prema Garbini.
Novi prostor, koji se sastoji od dvije plesne dvorane, garderobe, sanitarnog čvora i hodnika proteže se na oko 300 četvornih metara.
Iz Studija se zahvaljuju svim roditeljima i donatorima čije su donacije pomogle u ostvarivanju ovog velikog dječjeg sna.

LABINSKO-ŠVEDSKA GLAZBENA SURADNJA: Poslušajte hit “Someone New” koji izvode i Marko Brezičević i Valdet Luboteni

BUZET: Pripreme za Prvi sajam crnog tartufa u tijeku