in

Červar Porat dobiva podzemne spremnike za otpad, uskoro i u ostalim naseljima

Ilustracija

Gradsko komunalno poduzeće Usluga Poreč ovih dana vrši ugradnju polupodzemnih spremnika za prikupljanje miješanog komunalnog i selektiranog otpada u porečkom naselju Červar Porat, nakon čega slijedi postavljanje u ostalim gradskim naseljima.

Postavljanje spremnika odvija se na način da se na jednom mjestu postavi set od četiri spremnika – po jedan za miješani komunalni otpad zapremnine 5m³, te po jedan spremnik za plastičnu ambalažu, papir i staklenu ambalažu, svi zapremnine po 3m³.

Na spremnicima za miješani komunalni otpad bit će postavljeni otpadomjeri. Riječ je o uređaju koji će služiti kao poklopac za spremnike za miješani komunalni otpad, koji će biti zaključan i neće se moći otvoriti bez odgovarajuće kartice koju će dobiti svi građani koji budu spremnike koristili.

Ukupno će se postaviti 29 setova spremnika, 13 u Červar Portu, od kojih je više od polovine već postavljeno, nakon čega slijedi postavljanje još njih 16 po naseljima Mate Balote,u ulicama Rajka Stipe, Massa Lombarda, dijelu naselja Čimižin (Rovinjska ulica i Pazinska ulica), te u dijelu naselja Poreč jug (ulica I. Lole Ribara i Trg Kneza Branimira).

Završetak postavljanja spremnika u svim naseljima predviđen je u ožujku ove godine, a riječ je o investiciji vrijednoj 457.223 kuna (bez PDV-a). Sve informacije o postavi spremnika mogu se dobiti na broj telefona 091/4343322 ili e-mail: jugoslav.visic@usluga.hr

Usluga također nastavlja s podjelom individualnih spremnika za prikupljanje otpada, koji će se u narednom razdoblju vršiti u naseljima: Čimižin od 07. do 11. siječnja, te u naselju Špadići od 14. do 18. siječnja 2019. Prilikom dodjele novih čipiranih spremnika, sa terena će se pokupiti stari spremnici i to kod onih korisnika koji su do sada koristili individualne spremnike. Prilikom dodjele novog spremnika svi korisnici dobit će na potpis zapisnik o preuzimanju spremnika. Iz Usluge napominju da će se nakon podjele individualnih spremnika po svakom pojedinom naselju, zajednički spremnici postavljeni na javnim površinama povući, stoga je bitno da svi korisnici preuzmu svoje spremnike. Sve ostale informacije o podjeli spremnika mogu se dobiti u redovno radno vrijeme od 07:00 – 14:00 sati u Uredu za korisnike ili na broj telefona 091/431 0107 ili putem e-mail: elvin.ferenac@usluga.hr

Postavljanjem polupodzemnih spremnika za otpad, i podjelom individualnih spremnika za otpad uvodi se moderan i standardizirani način prikupljanja i odvoza otpada, kako bi grad bio što čišći i ljepši za život.

Poreč jedan među pet pametnih hrvatskih gradova s najjačom poduzetničkom klimom

Pijan vozio Ipsilonom brzinom od 191 km/h