in

ČERVAR PORAT: Od petka se spremnici za smeće otvaraju s karticom

Foto: Usluga Poreč

Porečka komunalna tvrtka Usluga poručila je stanovnicima naselja Červar – Porat da od petka, 1. ožujka, svoj otpad mogu odlagati isključivo u postavljenim polupodzemnim spremnicima. Naime, na području tog naselja postavljeni su svi planirani setovi polupodzemnih spremnika i odgovarajući otpadomjeri, a sustav je testiran, pa je planirani novi sustav gospodarenja otpadom za to naselje spreman za primjenu u cijelosti, priopćila je Usluga putem svojih web stranica.

Postavljeno je, dakle, 12 setova polupodzemnih spremnika pri čemu se svaki set sastoji od 4 spremnika u koje se može odložiti miješani komunalni otpad, plastična ambalaža, staklena ambalaža, papir i karton.

Na spremnicima za miješani komunalni otpad postavljeni su otpadomjeri pomoću kojih se mjeri volumen predanog otpada. Svakim odbacivanjem otpada mjeri se volumen od 25 l,  što za jedno otvaranje iznosi 2,50 kuna s uključenim PDV-om. Taj dio čini varijabilni dio cijene javne usluge te se isti naplaćuje u ovisnosti o broju otvaranja otpadomjera. Na varijabilni dio cijene javne usluge za konačni obračun dodaje se i fiksni dio, a koji ovisi o veličini odabranog spremnika za svakog pojedinog korisnika.

Otpadomjeri se otvaraju pomoću odgovarajuće jedinstvene kartice a koju će stalni stanovnici naselja Červar – Porat zaprimiti poštom uz račune do početka primjene sustava. Svakom obračunskom mjestu dodjeljuje se po jedna kartica.

Korisnici koji nisu stalni stanovnici naselja, tj. vikendaši trebaju se javiti u ured za korisnike Usluge Poreč u Mlinskoj ulici kako bi preuzeli, odnosno zadužili svoje kartice.

-Podsjećamo još jednom korisnike na važnost pravilnog odvajanja otpada, a sve kako bi korisne sirovine koje se odvajaju bile iskoristive, a ujedno i Vaš računa za otpad manji, poručuju iz Usluge.

Rukometašice Poreča upisale prvu pobjedu u proljetnom dijelu prvenstva

Pula otvorila još dva Vau parka za pse