in

Pula otvorila još dva Vau parka za pse

Foto: Grad Pula

Kako bi psima, njihovim vlasnicima, ali i cijeloj zajednici omogućili još kvalitetniji suživot u gradu, Grad Pula izgradio je dva nova igrališta za pse na području Sisplaca i u Šijanskoj šumi. Oba su opremljena modernom opremom za istrčavanje i igru pasa.
Igralište na Sisplacu obuhvaća površinu od oko 750 kvadratnih metara. Smješteno na području u obuhvatu šume, u nastavku Ulice Sisplac iz pravca kojega je moguć prilaz kao i iz pravca šetnice Lungomare, igralište je opremljeno spravom za skok u vis (prepona), betonskim cijevima za provlačenje, stepping stones spravom, obostranom penjalicom, slalomom, obostranom klatilicom te nosačem s gumenim kolutom. Osim toga, postavljene su klupice za sjedenje, kante za pseći izmet i pojilice.

Drugo igralište za pse na području Šijanske šume površine je oko 600 kvadrata. Opremljeno je istom opremom koja je prilagođena uvjetima na terenu.

Za oba igrališta potrošeno je oko 470.000  kuna, objavio je Grad Pula.

Iz Grada Pule napominju da će se igralište na Sisplacu na proljeće, odnosno kada se stvore za to povoljni vremenski uvjeti, ozeleniti  te će se dodatno urediti i pristup iz Ulice Sisplac.

Igrališta za pse održava društvo Castrum Pula 97 kojima se, u slučaju bilo kakvih potreba za intervencijom na igralištu, građani mogu obratiti na broj telefona 052/535-710 ili putem e-maila: igralista@castrum-pula.hr

Podsjetimo, brojne aktivnosti Grad je već realizirao u sklopu kampanje Pula Pet Plus, kao što su  izgradnja ograđenog parka za pse sa svom potrebnom opremom u sklopu multifunkcionalnog igrališta na Valdebeku, postavljanje tzv. dogy boxeva u najposjećenijim pulskim parkovima te omogućavanje besplatnog ulaska kućnih ljubimaca u sredstva javnog gradskog prijevoza. Grad Pula donio je i odluku kojom se propisuju uvjeti i način držanja kućnih ljubimaca te način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, usklađenu s normama Europske unije, a koja osigurava adekvatno postupanje s kućnim ljubimcima te njihovo pravilno i sigurno ophođenje na javnim površinama.

Kako bi javne površine bile sigurne i uredne te primjerene za igru i druženje djece, postavljene su posebne ploče s oznakom zabrane ulaska pasa. Nadalje, komunalni redari provode kontrolu mikročipiranosti pasa na području grada, a u suradnji s policijskim službenicima provode se i akcije kontrole načina držanja i kretanja kućnih ljubimaca na javnim površinama. Sve ove aktivnosti doprinose spomenutoj kvaliteti suživota, a podloga su za daljnju nadogradnju kampanje u suradnji s građanima, kao i do sada, objavio je Grad Pula na svojim stranicama.

ČERVAR PORAT: Od petka se spremnici za smeće otvaraju s karticom

Kuglački turnir za Dan žena u Poreču 6. ožujka