in

ČERVAR-PORAT – Vijećnica Sinanović o bespravnoj ugostiteljskoj terasi

Červar Porat - Foto Tanja Kocijančić

Nepropisno postavljena terasa uklonjena nakon kritika na društvenim mrežama

Porečka nezavisna vijećnica Liljana Sinanović na protekloj je sjednici Gradskog vijeća ponovno podigla raspravu koja je još početkom ožujka pokrenuta na društvenim mrežama.

„Tko je dozvolio takvu glupost? Stepenice su zajedničko dobro, šta je to? Nadam se da će ta rugoba biti uklonjena“, „Stvarno je ružno i bezobrazno…nadam se da će maknut što prije..“, “Ne mogu vjerovati da je neko mogao osmisliti i legalizirati takvo nešto“, samo su neki od komentara kojima su stanovnici, ali i drugi članovi ove grupe, osudili postavljanje sporne terase.

Ulaz u Červar Porat - Foto Tanja Kocijančić
Ulaz u Červar Porat – Foto Tanja Kocijančić

Ponukana navedenim komentarima, vijećnica Sinanović pročelniku Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Poreča Marinu Poropatu postavila je pitanje je li „domišljata konstrukcija“ postavljena u skladu sa svim zakonima i komunalnom redu Grada Poreča, te jesu li nadležna tijela Grada izdala odobrenje za njezino postavljanje.

Poropat navodi kako je komunalnim redarima, nedugo nakon objave na društvenim mrežama, upućen poziv, te su odmah otišli izvidjeti situaciju na teren.

„Uspostavili su kako je terasa, odnosno podest na stepenicama, postavljen bez odobrenja o komunalnom redu koje je potrebno gospodarskom subjektu. To je vlasniku terase i objašnjeno, te mu je naređeno da je makne. Nakon što ju je maknuo, zatražio je odobrenje. Terase, koliko mi je poznato, na terenu nema, a nikakvo odobrenje još nije dano“, objasnio je pročelnik.

Hoće li do odobrenja ikada i doći, ne zna se, a hoće li je vlasnik terase unatoč svemu opet vratiti – ostaje nam čekati i vidjeti.

Ilustracija - Foto Gerd Altmann za Pixabay

PLENKOVIĆ: Imamo zeleno svjetlo za ulazak u eurozonu

Foto Društvo likovnih stvaratelja Pazin

Izložba keramike u čast proslavi Dana Grada Pazina