in

Izložba keramike u čast proslavi Dana Grada Pazina

Foto Društvo likovnih stvaratelja Pazin

Pazinsko društvo likovnih stvaratelja na novoj je izložbi publici predstavilo radove u keramici nastale tijekom provedbe projekta „Mi stvaramo prstima“. Nastavak je to projekata koji su se provodili u udruzi tijekom proteklih godina, a sufinanciran je od strane Grada Pazina. Izložba je ujedno posvećena Pazinu povodom obilježavanja Dana Grada.

Foto Društvo likovnih stvaratelja Pazin izložba keramike
Foto Društvo likovnih stvaratelja Pazin

Nakon nekoliko godina upoznavanja s glinom, njenim oblikovanjem i obradom te izrade jednostavnijih formi poput vaza i zdjelica, polaznici radionica, njih dvanaestero, upustili su se u stvaranje skulptura odnosno trodimenzionalnih radova. Tako su nastali brojni zanimljivi radovi, od ljudskih i životinjskih likova, pa do balerina i apstraktnih formi.

Dio rada na radionicama bio je posvećen i izradi suvenira pazinskog cukerančića, koji je tako, uz ovu tradicionalnu i zaštićenu slasticu, dobio i svoju suvenir inačicu. Nada Putinja, predsjednica udruge istaknula je nadu kako će ovaj suvenir zaživjeti i biti prepoznatljiva uspomena posjetiteljima Pazina. U tijeku su i dogovori s Muzejom i suvenirnicama kako bi se cukerančić-suvenir približio turistima, kao i uspostava suradnje s LAG-om Središnje Istre čija bi pomoć dobrodošla pri promociji ovog suvenira.

Foto Društvo likovnih stvaratelja Pazin
Foto Društvo likovnih stvaratelja Pazin

Keramičarka Laura Ritoša, voditeljica projekta, pohvalila je napredak polaznika radionica i njihov trud i maštovitost, dok je autor projekta i tajnik udruge, Dario Brajković zahvalio polaznicima, ali i voditeljici projekta koja je u mnogome pomogla svojim dugogodišnjim iskustvom oblikovanja i obrade gline.

Izložba „Mi stvaramo prstima“ u pazinskoj LG galeriji može se razgledati sve do 11. lipnja, radnim danom od 10-12 i 18-20 sati te subotom od 10-13 sati.

Za DLS Pazin Dario Brajković, tajnik udruge

Červar Porat - Foto Tanja Kocijančić

ČERVAR-PORAT – Vijećnica Sinanović o bespravnoj ugostiteljskoj terasi

Putujuća smotra Talijanske drame u Motovunu, Novoj Vasi i Oprtlju