in

ČESTITAMO – Danas se obilježava Međunarodni dan vatrogasaca

Ilustracija - Foto Vatrogasci Poreč

Danas, 4. svibnja na dan svetog Florijana – zaštitnika vatrogasaca, u Hrvatskoj i svijetu obilježava se Međunarodni dan vatrogasaca. Također, mjesec svibanj posvećen je vatrogastvu, a obilježava se kao mjesec zaštite od požara.

Posao vatrogasaca opasan je i zahtjevan, ali nadasve human i požrtvovan. Njihova profesija nije važna samo u očuvanju ljudskih života već i okliša. Vatrogasci se nesebično izlažu teškim i opasnim uvjetima, nerijetko i u životnoj opasnosti kako bi spasili ljude i njihovu imovinu, ali i životinje.

No, osim što spremno idu u požare u ovoj pandemiji pokazalo se koliko je važna njihova uloga i u sklopu djelovanja stožera civilne zaštite. Naime, od početka pandemije vatrogasci, dobrovoljci i profesionalci, spremno su krenuli u pomoć potrebitima kojima je zbog nemogućnosti izlaska iz kuće trebalo nabaviti namirnice i lijekove, a to čine i dalje, odnosno dok god bude potrebno.

Posebno valja istaknuti ulogu DVD-ovaca, jer se radi o vatrogascima dobrovoljcima koji su svoje vrijeme stavili na raspolaganje svim potrebitima!

Također, na punktovima policije pomagali su u kontroli propusnica, a i dalje svakodnevno obilaze teren i nadziru provođenje mjera zabrane okupljanja.

Svi vatrogascima čestitke od redakcije portala Istra Terra Magica!

konobarica pixabay restoran kafić

HOK: Bez sezone i još uvijek bez mjera za sezonske obrtnike

U čast DANU VATROGASACA – DVD Marčana zahvaljuje svima koji svoje vrijeme daju za potrebite