in

U čast DANU VATROGASACA – DVD Marčana zahvaljuje svima koji svoje vrijeme daju za potrebite

Danas, 4. svibnja, obilježava se Dan vatrogasaca. Tim povodom prenosimo poruku predsjednika DVD-a Marčana Klaudija Knapića.

-Nakon najzahtjevnijeg perioda od postojanja DVD-a Marčana želim se posebno zahvaliti mještanima i Općini Marčana, Gradskoj organizaciji Crvenog križa Pula, Stožeru Civilne zaštite Županije Istarske, Područnoj vatrogasnoj zajednici i Policijskoj upravi istarskoj na ukazanom povjerenju u ovom izazovu u suzbijanju pandemije COVID-19. Hvala svim članovima koji su se uključili i nesebično odvojili svoje vrijeme kako bi pomogli potrebitima. Hvala i svima drugima koji i u ostalo vrijeme podržavaju i pomažu rad DVD-a Marčana, napisao je Knapić na Facebooku.

Naime, čim je sredinom ožujka proglašena epidemija članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva stavili su se na raspolaganje svim potrebitima koji zbog koronavirusa nisu izlazili ili pak i dalje ne mogu izaći iz svojih domova, a potrebna im je bilo koja pomoć u opskrbi namirnicama, lijekova ili bilo čega.

I to ne samo na svom području, nego na cijeloj Puljštini, u sklopu potreba Crvenog križa Pula.

Također, poput svojih kolega u cijeloj Istarskoj županiji, od 0 do 24 sata bili su angažirani na kontrolnim punktovima i pomagali policiju u kontroliranju propusnica onih koji napuštaju svoja mjesta prebivališta.

ČESTITAMO – Danas se obilježava Međunarodni dan vatrogasaca

VRSAR: Tri žene se potukle, pa batine dobio i policajac