in

Članovi Društva invalida Poreč na izletu u Baredinama – Prvi nakon pandemijske pauze

Foto Društvo invalida Poreč

Lijep subotnji dan, 20. svibnja,  članovi Društva invalida Poreč  (DIP) proveli su na izletu. Najveseliji i najbolje posjećen programski sadržaj za članove DIP-a uvijek je zajednički izlet članova, volontera i voditelja udruge.

Foto Društvo invalida Poreč
Foto Društvo invalida Poreč

Ove godine članovi DIP-a izlet su jedva dočekali, jer je organiziran i osmišljen nakon tri godine pauze zbog Covid pandemije.  Osmišljen je posjet  toplim domaćinima  jame Baredine. Prostor u okruženju jame potpuno je pristupačan i prilagođen osobama s invaliditetom (OSI) te obogaćen s puno lijepih sadržaja za osobe koje ne mogu razgledati jamu zbog svog invaliditeta. Svi članovi koji su to mogli kao i volonteri imali su priliku spustiti se s vodičem  u jamu, a neki od njih su je prvi puta oduševljeno razgledali iako je jama u neposrednom okruženju. Članovi su uživali na otvorenom prostoru za sjedenje i šetanje, razgledavali i hranili životinje te poslušali i razgledali zanimljivu priču „Traktor storyja“. Od domaćina se mogla čuti priča o traktorima, razgledati impozantni postav starih traktora, bicikla i drugih radnih alata koji su se koristili povijesno na području Istre.

Foto Društvo invalida Poreč
Foto Društvo invalida Poreč

-Hvala srdačnim domaćinima jame Baredine koji su nas ugostili, pokazali nam jamu ali i sve ostale sadržaje za osobe koje nisu  mogle ići u jamu zbog svog invaliditeta.  Hvala svim članovima DIP-a koji su se u subotu odazvali, okupili i veselo se družili. Hvala i  našim muzičarima koji se uvijek pobrinu za odlično raspoloženje, ples i pjesmu. Hvala svim volonterima koji su sa nama na svim aktivnostima Društva pa su tako s nama bili i na ovom izletu. Za volontere svaka aktivnost Društva, pa tako i izlet, postaje prilika da osim zabave pomažu članovima pa je to dijelom i radna aktivnost u kojoj budu na raspolaganju članovima i pomažu osigurati najbolju zabavu. Izlet za članove DIP-a, kao jedan od najdražih godišnjih sadržaja u programu udruge, i ove je godine prošao odlično, poručuju iz Društva invalida.

Izlet za članove uvijek je prilika da se dodatno povezuju i druže, izlaze iz svoje četo izolirane svakodnevnice, da se vesele, razgledavaju zanimljive sadržaje i da se na kraju svi zajedno počaste. U kasnim poslijepodnevnim satima zadovoljni članovi i organizatori su se uputili kućama uz riječi zahvale te u očekivanju druge lijepe prilike za zajedničko druženje, objavilo je Društvo invalida Poreč.

Olimpijski dan za vrtiće u Poreču - arhiva

U Poreču 19. olimpijski festival dječjih vrtića

Foto Grad Poreč padboran natjecanje

Atrakcija u Poreču: International parachute championship doveo padobranske skokove na Peškeru