in

Crevato: Kada će se izgraditi društveni dom u Mugebi?

Ulaz u Mugebu - Foto Tanja Kocijančić

Među vijećničkim pitanjima 9. sjednice porečkog Gradskog vijeća pronašla su se i ona vijećnika Andree Cervata, ujedno i predsjednika Mjesnog odbora Fuškulin.

Cervato je svoje prvo vijećničko pitanje postavio Marinu Poropatu, pročelniku Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Poreča, u vezi s izgradnjom prostorije društvenog doma u Mugebi. Točnije, zanimalo ga je u kojoj je fazi izgradnja, te kada je planirana realizacija cjelokupnog projekta.

Kako saznajemo iz odgovora pročelnika Poropata, projekt se nalazi u proračunu Grada Poreča za ovu godinu, a sukladno planu nabave trenutno se nalazi u prvom kvartalu.

No, kod javne nabave projekt je privremeno stao jer je, objašnjava Poropat, na njega pristigla tek jedna ponuda, i to u financijskom smislu neprihvatljiva. Naime, ponuđena je cijena puno veća od one predviđene, odnosno procijenjene, a mogući razlog je upravo „skakanje“ cijena u posljednje vrijeme, posebice u građevinskim radovima, kojemu smo svi svjedoci. Stoga, donesena je odluka o poništenju tog natječaja, a u narednom će razdoblju isti biti obnovljen

„Pozivam sve gospodarske subjekte da prate natječaje na stranicama Grada i da daju svoje ponude. Nadamo se da će se ovoga puta više njih javiti, te da će doći jeftinija ponuda“, zaključio je pročelnik UO za komunalni sustav Grada Poreča.

Nadalje, Cervato je pitanje postavio i Moreni Mičetić Fabić, pročelnici Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo, a ticalo se obnove zgrade u Dračevcu, inače u vlasništvu Grada Poreča.

„Mještani naselja Dračevac već su uputili svoje prijedloge Gradu da se u sklopu postojeće zgrade izdvoji prostor od minimalno trideset kvadrata za potrebe društvenog doma“, naveo je vijećnik Cervato upitavši hoće li, i ako da kada, prijedlog biti ostvaren.

Pročelnica Mičetić Fabić podsjetila je kako je Grad Poreč kupio navedeni objekt u Dračevcu s namjerom da se u funkciju stavi u što kraćem roku, te da isti služi lokalnom stanovništvu jer je politika Grada upravo ta da ravnomjerno ulaže u sve svoje mjesne odbore.

„Ulaganje u spomenutu nekretninu svakako će ići u suradnji s mjesnim odborom, ali ono što bih htjela istaknuti je da za svaku takvu nekretninu, pa tako i ovu, pokušavamo iskoristiti sredstva iz EU fondova. Takvi su projekti prikladni za prijavu jer se radi o čistom vlasništvu, stoga ima sve preduvjete“, izjavila je pročelnica.

Istaknula je također kako to ne rade samo kako bi rasteretili gradski proračun, već kako bi se mogli provoditi i neki novi programi iz EU.

Dakle, zgrada u Dračevcu neće se samo obnoviti, već je planirano kako će se unutra provoditi i programi za lokalno stanovništvo.

Prekalj i Pulić - foto STK Vrsar

VRSAR: Emil Prekalj i Paolo Pulić na Prvenstvu Hrvatske, seniori srebrni u Hrvatskoj ligi

Finale Kupa - NK Funtana i NK Jadran u Puli

FINALE KUPA: NK Funtana protiv porečkog Jadrana danas, 31.05.