in

Akcija MUP-a: Mnogi parkiraju na mjestima za invalide, našli i one koji su lažno koriste njihove iznake

Foto MUP

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula su 3. prosinca u vremenu od 9 do 13 sati, zajedno s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom, djelatnicima Pula parkinga i prometnim redarstvom Grada Pule, Grada Vodnjana i Općine Medulin, na  parkirališnim prostorima trgovačkih centara i ispred zdravstvenih ustanova, provodili prometnu akciju s ciljem povećanja sigurnost osoba s invaliditetom u prometu tijekom koje su sankcionirali vozače koji čine navedene prekršaje, dok je nepropisno parkirana vozila uklanjalo specijalno vozilo (pauk).

U četiri sata koliko je akcija trajala, sankcionirano je ukupno 19 vozača, od toga 15  vozača koji su nepropisno parkirali na mjestu za invalide, dva vozača koja su zloporabila znak pristupačnosti i dva vozača koji su nepropisnim parkiranjem ometali promet vozila osoba s invaliditetom. Također je premješteno pet vozila koja su bila nepropisno parkirana na mjestima namijenjenim osobama sa invaliditetom.

Svakodnevnim praćenjem stanja sigurnosti u prometu, utvrđeno je kako veliki broj građana nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenima  za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom, čime se ometa promet i ograničavaju prava koja proizlaze iz  znaka pristupačnosti.

Stoga, policija i dalje poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti!

Izvor Policijska uprava istarska

Poreč: Sletjela van kolnika Smartom. Vozite oprezno!

NOVIGRAD: Bogat prosinac u CMIK-u uz Casabiancu, Radojku Šverko, Miju Dimšić, Avatar…