in

NOVIGRAD: Bogat prosinac u CMIK-u uz Casabiancu, Radojku Šverko, Miju Dimšić, Avatar…

U nastavku prosinca novigradski CMIK donosi vrlo bogat i raznovrstan program, od kino projekcija najnovijih filmskih hitova i kazališnih predstava za djecu i odrasle, preko božićnog sajma i druženja s Djeda Mrazom, do božićnih koncerata koji će na najbolji način uljepšati blagdane koji su pred nama.

Publiku će zasigurno posebno obradovati nastupi na pozornici CMIK-a dviju vrhunskih glazbenica – popularne Mije Dimšić, 16. prosinca od 20 sati, te glazbene dive Radojke Šverko, 18. prosinca, također od 20 sati. Na programu oba ova koncerta naći će se prigodne božićne skladbe, kao i druge pjesme iz repertoara ovih dviju glazbenica. Dodajmo i kako će glazbeni gosti na koncertu Radojke Šverko biti vokalna skupina DiM, koja će svojom glazbom također unijeti dašak (pred)božićne atmosfere.

U tom se vikendu, od 16. do 18. prosinca u CMIK-u održava i mali božićni sajam, na kojem će svakodnevno od 16 do 20 sati u holu CMIK-a svoje prigodne rukotvorine izložiti novigradski kreativci i kreativke. U petak, 16. 12. u okviru popratnog programa sajma nastupit će mališani iz novigradskih vrtića i škola te članice i članovi gradskih kulturno-umjetničkih udruga, crkvenih zborova itd. U subotu i nedjelju sajam će od 16 sati posjetiti Djed Mraz te darivati mališane, u režiji Društva Naša djeca Novigrad. Osim već spomenutih koncerata u petak i nedjelju, u subotu 17. 12. u 20 sati na pozornici CMIK-a nastupit će puhački orkestar Naša sloga Babići, također s repertoarom božićnih i drugih pjesama.   

U tom vikendu, od 16. do 18. 12. s početkom u 17 sati u novigradskom Mandraču održavaju se Prosinačke radosti, u okviru kojih će posjetitelje dočekati prigodna eno-gastro ponuda u adventskim kućicama te glazba uživo i zabava uz DJ-a. Publiku će tih dana zabavljati Febra, Act Positive Duo, Valentina&Hutch, Pop Gunz i DJ Hoky. Suorganizaciju ovog dijela programa potpisuju Grad Novigrad-Cittanova, novigradski TZG i CMIK.

Bogat kazališni program u prosincu otvara dječja predstava Pocahontas pulskog Teatra Naranča, na svetog Nikolu 6. prosinca u 18 sati. U CMIK-u će Naranča održati još dvije predstave – Noć prije Božića (18.12./11h) i Zvonar crkve Notre Dame (19.12./18h). Ove su predstave financirane u okviru projekta „WONDER-Child friendly destinations“ iz programa INTERREG ADRION u kojem je Grad Novigrad-Cittanova jedan od partnera, pa je ulaz na sve predstave besplatan. Zahvaljujući ovom projektu mališane će u obližnjem parku dočekati i atraktivni foto-point – velike svjetleće figure njima dragih likova – Djeda Mraza i malog soba. Ovaj se program odvija pod nazivom WONDER božićna čarolija.

Djeci su namijenjene i kazališna matineja novigradskog Teatra Don Hihot, Djeda bez reda (17.12./11h), kao i predstava novigradske udruge UPKA Error, Djevojčica koja je mrzila Božić (21.12./18h). U CMIK-u će gostovati i Plesni centar Carlotta Grisi iz Umaga s baletnom predstavom Orašar (20.12./19h). Od prigodnih programa možemo izdvojiti i priredbu pod nazivom A Natale puoi (13.12./18h) na kojoj će nastupiti kulturno-umjetničke sekcije novigradske Zajednice Talijana te mališani iz Talijanske osnovne škole i vrtića Girasole.      

Odrasli će u kazalište 7. prosinca od 19:30 na predstavu Čudo zagrebačkog Kazališta Moruzgva, u kojoj igraju Ecija Ojdanić i Matija Šakoronja, te 10. prosinca od 19 sati, kada ih očekuju salve smijeha uz Marija Lipovšeka Battfiacu, Irenu Grdinić i njihovu Casabiancu.

Kino repertoar u prosincu donosi projekcije četvrtkom od 19 sati: sportsku dramu Ekstremni uspon (8.12.), dugo očekivani hit Avatar: Put vode (22. 12.) te biografski film o velikoj glazbenici Whitney Houston – I wanna dance with somebody.

Petak je i dalje obiteljski kino dan, s projekcijama od 18 sati. Prvi je na rasporedu Mačak u čizmama: Posljednja želja (9.12.), a pred sam Božić, 23. 12. na rasporedu je lijepa božićna priča, obiteljski film Kapa.

Više informacija o programima CMIK-a možete pronaći na njihovoj Facebook stranici, a ulaznice za programe uz naplatu dostupne su online na adresi cmik-cmc.mojekarte.hr, odnosno na blagajni dvorane sat vremena prije početka programa.

Programi CMIK-a ostvareni su sredstvima Grada Novigrada-Cittanova.             

Foto MUP

Akcija MUP-a: Mnogi parkiraju na mjestima za invalide, našli i one koji su lažno koriste njihove iznake

Foto Klub ritmičke gimnastike Poreč

Pregršt medalja za porečke ritmičke gimnastičarke u Ljubljani