in

AKCIJA VIKEND: Velike kazne za prometne prekršitelje

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Policijski službenici su tijekom vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju povećanja stanja sigurnosti u prometu

U dane vikenda od 23. do 25. prosinca na području PU istarske evidentirano je osam prometnih nesreća u kojima je nastala samo materijalna šteta te nije bilo stradalih osoba. Alkohol kao uzrok evidentiran je u jednoj prometnoj nesreće (utvrđena koncentracija 1.77 g/kg). Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 393 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 25 vozača i 2 vozila. Utvrđeno je 166 prekršaja.

Prometna je policija 24. prosinca oko 2,10 sati na kolniku ulice Riva u Puli zaustavila i kontrolirala 40-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom Renault pulskih registracijskih oznaka. Budući da je davao znakove alkoholne poremećenosti  ponuđeno mu je alkotestiranje te mu je očitana koncentracija od 1,62 promila. Zbog počinjenog prekršaja okrivljenik je novčano kažnjen sa 10.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Porečka je policija 25. prosinca oko 21 sat postupala po dojavi kako ženska osoba upravlja osobnim automobilom Audi pulskih registracijskih oznaka u vidno alkoholiziranom stanju. Policijski službenici kontrolirali su u Vukovarskoj ulici 34-godišnjakinju koja je tijekom kontrole vrijeđala i omalovažavala policijske službenike. Na ponovo izdana upozorenja i naredbe policijskih službenika da prestane s protupravnim ponašanjem, žena se oglušila pa je uhićena i smještena u posebne prostorije policije. Izvršenim alkotestom, očitana joj je koncentracija alkohola u iznosu od 2.11 promila, dok je test na droge izričito odbila.
 
Okrivljenica je 26. prosinca dovedena na nadležni sud koji joj je poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici odredio ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 21.750 kuna i zaštitna mjera  zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Utvrđeno je 166 prekršaja, od kojih je Policijska uprava istarska izdvojila:

nepropisna brzina – 86 prekršaja,

nekorištenje sigurnosnog pojasa – 7 prekršaja,

upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 16 prekršaja,

odbijanje ispitivanja poradi utvrđivanja prisutnosti alkohola – 1 prekršaj

odbijanje ispitivanja poradi utvrđivanja prisutnosti droga – 5 prekršaja

korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 13 prekršaja,

neregistrirano i tehnički neispravno vozilo – 2 prekršaja

upravljanje vozilom prije stjecanja prava  – 2 prekršaj

upravljanje vozilom za vrijeme izrečene zabrane upravljanje – 1 prekršaja

ostali prekršaji – 33 prekršaja

Foto Policijska uprava istarska - ilustracija

U požaru obiteljske kuće nastala velika šteta

ugovor stipendije studenti

Župan potpisao ugovore o stipendijama sa studentima – Za deficitarna zanimanja u zdravstvu 2.200 kuna