in

Bacili oružje kroz prozor vozila na Lanterni kod Tara kada su vidjeli porečku policiju

Ilustracija MUP

Obojica muškarca bili su pod utjecajem alkohola te je vozač kod sebe imao pušku, koju je njegov suvozač bacio kroz prozor

Porečka je policija jučer oko 3 sata na županijskoj cesti u Lanterni zaustavila automobil, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 35-godišnjak, dok se na mjestu suvozača nalazio 25-godišnjak. Prilikom zaustavljanja vozila sa suvozačeve strane kroz prozor je izbačen predmet, a pregledom područja policijski službenici utvrdili su kako se radi o pušci.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je vozač bio pod utjecajem alkohola od 1.86 promila, a suvozač 2.01 promila. Također je utvrđeno kako puška pripada vozaču, ali za nju ne posjeduje odobrenje.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv 35-godišnjaka se pokreće prekršajni postupak. Zbog sumnje da je pomogao u činjenju prekršaja, odnosno da je htio prikriti predmet prekršaja, prekršajni postupak pokreće se i protiv 25-godišnjaka radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

novigrad

Grad Novigrad proglasio sajamske dane kako bi pomogao trgovcima i obrtnicima

Ilustracija - Foto Pixabay.com žena lisice policija

Istra: Policija ulovila kradljivicu (29) na djelu. Ukrala sve i svašta, skrivala i drogu