in

Istra: Policija ulovila kradljivicu (29) na djelu. Ukrala sve i svašta, skrivala i drogu

Ilustracija - Foto Pixabay.com

Osumnjičena je po dovršetku kriminalističkog istraživanja privedena u pritvorsku jedinicu Policijske uprave

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 29-godišnjakinja počinila tri kaznena djela krađe i dva kaznena djela teške krađe.

Naime, osumnjičenu je 25. lipnja oko 8 sati, u kampu na području Rovinja, zatekao zaštitar s većim brojem predmeta te je posumnjao kako je riječ o predmetima koji su otuđeni gostima kampa.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 29-godišnjakinja tijekom noći s 24. na 25. lipnja iz kampera i šatora otuđila razne predmete pa je tako 62-godišnjem slovenskom državljaninu otuđila mobitel i tablet, dok je 54-godišnjem slovenskom državljaninu otuđila prijenosno računalo, cigarete i bankovne kartice. Pokušala je otuđiti i torbu sa stvarima 63-godišnjoj talijanskoj državljanki, no kako ju je zatekla prilikom krađe, osumnjičena je ostavila torbu i pobjegla.

Dvije teške krađe osumnjičena je počinila na štetu 78-godišnje njemačke državljanke, kojoj se ušuljala u kamper dok je oštećena spavala i otuđila joj novac te na štetu 76-godišnjeg njemačkog državljanina, kojem je razrezala bočnu stranu šatora i otuđila torbicu s novčanikom.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više stotina eura.

Osim što je kod sebe imala otuđene stvari, žena je posjedovala i vrećicu sa 7.75 grama marihuane i  vrećicu s 5.3 grama amfetamina te se protiv nje, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloporabe droga, pokreće prekršajni postupak.

Zbog sumnje da je počinila kaznena djela, osumnjičena je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, privedena u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

Bacili oružje kroz prozor vozila na Lanterni kod Tara kada su vidjeli porečku policiju

Foto Janitors za Pixabay - Ilustracija pješački prijelaz auto

Istra: Lagao da je vozio auto kojim je prešao preko stopala pješakinje. Zapravo je prikrivao drugog