in

BADERNA/SV. LOVREČ: Dva naleta na divljač. Srne iskočile na cestu

Ilustracija - Divljač na cesti -Photo: Maja Santosi /PIXSELL

Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači

Tijekom jučerašnjeg dana na području Poreča evidentirana su dva naleta na divljač.
Prvi slučaj se dogodio 5. listopada oko 6.35 sati, kada je 46-godišnjak upravljao teretnim automobilom Opel, pulske registracijske oznake, iz smjera Baderne prema Svetom Lovreču te mu je u jednom trenutku na kolnik iskočila srna.

Drugi slučaj se dogodio oko 19.30 sati, kada je 26-godišnjak upravljao automobilom BMW, pulske registracijske oznake, iz smjera Svetog Lovreča prema Žbandaju te mu je na kolnik iskočila srna. Brigu o uginuloj divljači preuzelo je nadležno lovačko društvo.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na neočekivanu pojavu divljači na cestama izvan naselja, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja, objavila je istarska policija 6. listopada 2022, objavila je istarska policija 6. listopada 2022.

Foto PU zagrebačka - Ilustracija

Skakali i lupali po autu u kojem je bio vozač – Prijavio štetu od više tisuća kuna

Foto ŽKK Istra Poreč

Porečke kuglačice love medalju na Europskom kupu u Munchenu