in

BADERNA/VIŠNJAN: Šibali Ipsilonom. Kažnjeni i zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Foto MUP - Ilustracija

U petak, 1. srpnja oko 15.35 sati, policijskim službenici su na Istarskom ipsilonu, na dionici Baderna-Višnjan zaustavili automobil Audi, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 54-godišnji vozač, brzinom od 189 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 10.000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U subotu, 2. srpnja oko 16.50 sati na Istarskom ipsilonu,  Vodnjan-Pula, policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke BMW, riječke registracijske oznaka, kojim je upravljao 37-godišnji drž. Sjeverne Makedonije. Nad vozačem je izvršeno alkotestiranje kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 1.80 g/kg. Vozač je isključen iz prometa i određena mu je kazna u iznosu od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na području RH u trajanju od tri mjeseca.

Tijekom proteklog vikenda, od 1. do 3. srpnja, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 19 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulim osobom, sedam nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije osobe smrtno su stradale, a devet osoba je lakše ozlijeđeno.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 460 vozača i vozila. Iz prometa je isključeno 17 vozača i sedam vozila. Utvrđeno je 224 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 49 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 41 prekršaj
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 17 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 46 prekršaja
  • neregistrirano i teh. neispravno vozilo – 7 prekršaja
  • ostali prekršaji – 64 prekršaja

Izvor Policijska uprava istarska

motor harley davidson motocikl pixabay

Ukraden Harley Davidson vrijedan više stotina tisuća kuna

Foto Tanja Kocijančić

Nijemac ukrao mobitel i pobjegao. Odmah je uhvaćen