in

Bježao pijan policiji na ukradenom mopedu i odbio test na droge. Kazna 35.000 kn

Ilustracija MUP

Prometna je policija u četvrtak 3. studenoga oko 12 sati uočila moped Piaggio, pulskih registracijskih oznaka, koji se kretao u zabranjenom smjeru iz Anticove ulice prema Boškovićevom usponu. Policijski službenici pokušali su zaustaviti vozača, koristeći svjetlosne i zvučne signale, na što se vozač oglušio.

Na kolniku Ulice Boškovićev uspon policija je dostigla i zaustavila moped te su utvrdili kako mopedom upravlja 28-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje. Policijski službenici alkotestirali su vozača i očitana mu je koncentracija od 2.13 promila. Ponuđen mu je i test na prisutnost droga u organizmu koji je odbio te mu je određen smještaj u posebnim prostorijama do prestanka opojnog djelovanja. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je 28-godišnjaku izrekla novčanu kaznu od 35.000 kuna.

Provedenim daljnjim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili kako je 28-godišnjak između 1. i 3. studenoga od pravne osobe iz Pule otuđio moped i na mopedu pričinio materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

Muškarac je uhićen te će tijekom dana biti priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, objavila je istarska policija 4. studenog 2022.

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

POREČ/VIŽINADA/VIŠNJAN: Dvije vozačice sletjele s ceste i udarile u drvo

Foto Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre

U Puli okrugli stol Pismenost osoba s intelektualnim teškoćama u suvremenom društvu