in

ISTRA: Bježao policiji pa izazvao nesreću s 1,35 promila. Vozačku dozvolu odavno nema

Ilustracija MUP

Vozač je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1.35 promila, a vozačka dozvola mu je istekla još 2017. godine

U subotu, 13. svibnja oko 3 sata na Premanturskoj cesti dogodila se prometna nesreća koju je izazvao vozač pod utjecajem alkohola.
Policijski službenici su pomoću svjetlosnih i zvučnih znakova na Cesti prekomorskih brigada u Puli izdali naredbu vozaču Škode, zagrebačke registracijske oznake, da se zaustavi, no on je povećao brzinu i skrenuo na Premantursku cestu. Na kružnom toku s cestom Kavrerski put, ušao je u raskrižje u zabranjenom smjeru te je zbog neprilagođene brzine mokrom stanju kolnika, sletio s ceste i udario u prometni znak, a potom i u zemljani nasip.

Policijski službenici utvrdili su kako automobilom upravlja 53-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.35 promila, a da mu je vozačka dozvola istekla još 2017. godine.

Budući da je postojala opasnost da će vozač nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici su mu odredili smještaj u policijskim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 53-godišnjaka pokreće prekršajni postupak, objavila je istarska policija 15. svibnja 2023.

Foto Policijska uprava krapinsko-zagorska - Ilustracija

ISTRA: Muškarac i žena pijani vikali i galamili, pa razbili vrata stanarima koji su se žalili

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

ISTRA: Policija ga zatekla s amfetaminima. U jednom bunkeru skrivao još droge