in

BUJE: Oštetili trgovačko društvo za gotovo 5 milijuna kuna

Ilustracija

Zbog sumnje da su trgovačko društvo oštetili za gotovo pet milijuna kuna, policija je prijavila 62-godišnjaka i 45-godišnjakinju

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 62-godišnji hrvatski državljanin i 45-godišnja hrvatska državljanka počinili kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, a muškarca se tereti da je počinio i kazneno djelo krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Policija sumnjiči 62-godišnjaka da je kao član uprave i osoba koja je vodila trgovačko društvo sa sjedištem u Bujama, u razdoblju od travnja 2011. do siječnja 2017. godine, u cilju da sebi, 45-godišnjakinji i svojim trgovačkim društvima pribavi veliku nepripadnu imovinsku korist, u više navrata krivotvorio službene ili poslovne isprave. Muškarac je unosio neistinite podatke, s ciljem da neistinito prikaže stanje obveza i potraživanja društva te je otuđio imovinu društva bez plaćanja kupoprodajne cijene i raspolagao imovinom društva za svoj račun, a u svemu tome mu je pomagala 45-godišnjakinja.

Osumnjičeni su na taj način oštetili trgovačko društvo za oko 4.9 milijuna kuna te se protiv njih podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, priopćila je PU istarska.

UMAG: Lučka kapetanija zatvorena zbog koronavirusa, korisnike usmjeravaju u druge gradove

UMAG: Lučka kapetanija zatvorena zbog koronavirusa, korisnike usmjeravaju u druge gradove

Starac prevaren prilikom pronalaska ''zlatnog'' nakita

Starac prevaren prilikom pronalaska ”zlatnog” nakita